Nazaj

#mojtim treniral v Zaporožju, Trifunović določil dvanajsterico

28
nov.
2018
  • Člani

Zaporožje - Moška članska reprezentanca je iz Term Čatež prek Zagreba in Varšave ob šestih popoldan po lokalnem času srečno prispela v Zaporožje. Po namestitvi v hotelu Khortista Palace je #mojtim že preizkusil Elanove koše v prenovljeni mestni dvorani Palača športov, ki so jo odprli pred mesecem dni. Selektor Trifunović je določil dvanajsterico za jutrišnjo tekmo, v kateri ni Mihe Škedlja.

Čeprav je v Ukrajini od danes razglašeno vojno stanje, so slovenski košarkarji brez dodatnih varnostnih ukrepov pripotovali na prizorišče tekme, ki je od kraja nedeljskega incidenta oddaljeno dobrih 300 kilometrov. Na letališču v Zaporožju ni bilo nobenih dodatnih varnostnih ukrepov, prav tako ne pred hotelom v središču mesta, niti v dvorani, kjer so izbranci selektorja Rada Trifunovića opravili prvi trening.

Slovenska reprezentanca je imela na poti z letališča do hotela in nato v dobra dva kilometra oddaljeno dvorano policijsko spremstvo, ki pa je v Ukrajini za tovrstne športne dogodke povsem običajno. Ekipo je v hotelu sprejel predstavnik Mednarodne košarkarske zveze (Fiba) Boris Koewing, ki je že v torek prispel v Zaporožje in po vseh pogovorih in ogledih prizorišč pripravil varnostno poročilo. Slovenski odpravi je potrdil informacije, da v mestu zaradi razglašenih razmer ni čutiti nikakršnih posebnosti.

#Mojtim je zvečer opravil s prvim treningom, po katerem je selektor Rado Trifunović določil dvanajsterico za jutrišnjo tekmo. V ekipi tokrat ne bo Mihe Škedlja, tako da bodo slovenske barve v dvoboju z Ukrajinci, ki se začne ob 18. uri po slovenskem času in si ga boste v naposrednem prenosu lahko ogledali na Kanalu A, branili Matic Rebec, Urban Durnik, Edo Murić, Blaž Mesiček, Jan Kosi, Gregor Hrovat, Blaž Mahkovic, Žiga Dimec, Vlatko Čančar, Gregor Glas, Aljaž Bratec in Jakob Čebašek.

Prenovljena dvorana Palača športov, ki so jo odprli meseca oktobra sprejme 3600 gledalcev. Organizatorji pričakujejo, da se bo zbralo okoli 3000 navijačev, vstopnice pa so na voljo po ceni od dveh pa do dvanajstih evrov.

NAJAVA TEKME UKRAJINA : SLOVENIJA


Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se