Nazaj

1. SKL (Ž): V soboto tri tekme 8. kola

23
nov.
2018
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana – Po končanem reprezentančnem premoru bodo v soboto na sporedu tri tekme 8. kola državnega prvenstva za ženske. Prva sobotna tekma bo v Domžalah, kamor prihajajo Ježičanke. Aktualne državne prvakinje gostujejo v Grosupljem, pokalne prvakinje pa gostijo Ilirijo.
Avtor: KZS

1. SKL za ženske, 7. kolo:

Sobota, 24. november, ob 18.30:
DOMŽALE : JEŽICA

V tekmi, kjer so favoritinje gostje iz Ljubljane, se bosta srečali domača ekipa iz Domžal in Ježica. Domžalčanke so še naprej brez zmage v prvenstvu, nazadnje so izgubile proti aktualnim državnim prvakinjam, Cinkarni Celje, medtem, ko je Ježica v 7. kolu premagala Maribor in trenutno domuje v zgornjem delu lestvice. V prvem medsebojnem srečanju v tej sezoni državnega prvenstva je bila Ježica prepričljivo boljša.

Pri Ježici je najboljša strelka Sara Meden, ki v povprečju dosega 14 točk na tekmo, enako število točk na tekmo pa v povprečju pri domačinkah dosega tudi njihova najboljša strelka, Jasmina Hatič.

Izjavi trenerjev pred tekmo:

Mladen Rajić, trener Domžal:
"Najprej bi rad čestital ženski članski reprezentanci na uvrstitvi na evropsko prvenstvo. Gostimo ekipo Ježice, ki nas je na prvi tekmi v prvenstvu več kot nadigrala. Upam, da smo vsaj v nekaterih elementih popravili našo igro. Zaradi tega se želimo prikazati v boljši luči na prihajajoči tekmi."

Mojca Markovič, trenerka Ježice:
"Po kratkem premoru zaradi reprezentančne akcije, ki je bila za Slovenijo zelo uspešna, nadaljujemo s tekmovalnim ritmom. V Domžale odhajamo z željo po zmagi, za kar bomo uporabili preverjen recept."

Sobota, 24. november, ob 20:00:
TRIGLAV : AKSON ILIRIJA

V Kranju se bosta pomerili ekipi, ki obe uživata lep niz zmag, Triglav in Ilirija. Igralke Triglava že štiri tekme zapored ne poznajo poraza, medtem ko je Ilirija zabeležila pet zaporednih zmag in poraza ne pozna  že več kot mesec dni. V 7. kolu so Triglavanke v gosteh premagale Konjice, Ilirija pa, prav tako v gosteh, Grosuplje. V prvem medsebojnem srečanju v tej sezoni državnega prvenstva je bila ekipa Triglava, v Ljubljani, boljša z rezultatom 77:57.

Rebeka Abramovič vodi v ekipi Triglava po številu povprečno doseženih točk na srečanje, s 12,3 točke, pri Iliriji pa je najboljša strelka Ela Mićunović, ki dosega povprečno 20 točk na tekmo in je tudi prva strelka državnega prvenstva za ženske. 

Izjavi trenerjev pred tekmo:

Ernest Novak, trener Triglava:
"Krajši premor smo izkoristili za močnejše treninge in boljšo pripravljenost igralk. Odpravljali smo tudi nekatere slabosti v naši igri in pričakujem da bo napredek viden že na tekmi proti Iliriji."

Alen Ploj, trener Ilirije:
"Želim si, da proti Triglavu pokažemo dober pristop in tekmo odigramo osredotočeni in motivirani."

Sobota, 24. november, ob 20.00:
GROSUPLJE : CINKARNA CELJE

Grosuplje je med reprezentančnim premorom še dodatno pomladilo svojo, že tako mlado ekipo. Na klop Cinkarne Celje pa se je po istem premoru vrnil selektor slovenske ženske članske reprezentance, Damir Grgić, ki vodi ekipo, ki ima najboljši napad (90,3 dosežene točke na tekmo) in obrambo (50,6 prejete točke na tekmo) v državnem prvenstvu. V prvem medsebojnem srečanju v tej sezoni državnega prvenstva je bila ekipa Cinkarne Celje prepričljivo boljša.

Izjavi trenerjev pred tekmo:

Slavko Duščak, trener Grosupljega:
"Med reprezentančnim premorom smo trenirali in ekipi dodali štiri nove igralke, tri od teh so »kadetinje«. Tekmo bomo izkoristili kot uigravanje za nadaljevanje prvenstva, ki nas čaka v mesecu decembru."

Damir Grgić, trener Cinkarne Celje:
"Po reprezentančnem premoru želimo čim prej priti v ritem in normalni trenažni proces. Sledi zelo naporen ritem tekem, katere upam, da bomo odigrali na visoki ravni."

ŽE ODIGRANO:

Sobota, 17. november:
MARIBOR : KONJICE 61:65 (14:17, 12:17, 14:20, 21:11)

E. Dautović (7 skokov) 17, Hribljan 11; Klančnik (10 skokov) 20, Podgrajšek, Sevšek, Božičević 8
STATISTIKA

LESTVICA 1. SKL ZA ŽENSKE:

M Ekipa Z/P Točke
1. Cinkarna Celje 7/0 14
2. Triglav 6/1 13
3. Akson Ilirija 5/2 12
4. Ježica 4/3 11
5. Konjice 3/5 11
6. Maribor 3/5 11
7. Grosuplje 0/6 6
8. Domžale 0/6 6

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se