Nazaj

Dopis predsednika KZS

19
sep.
2018
  • Novice

Ljubljana - Ker vidimo, da se DKS oz. nekateri posamezniki znotraj te organizacije zopet poslužujejo izredno nekorektnih taktik, da bi dosegli nekaj, kar je v resnici v interesu le parih posameznikov, ne pa same slovenske košarke, vam podajamo plat KZS, ki jo je možno tudi preveriti in potrditi z dokumentacijo.
Avtor: KZS

Na žalost je večina napisanega s strani ljudi, ki trenutno vodijo sodništvo, spretno zavajanje. Stroškovnik, ki smo ga sprejeli na zadnji seji IO KZS, prinaša zvišanje taks pri vseh mlajših selekcijah kot tudi delno v ženski članski ligi. Stroškovnik res določa znižanje taks pri moških članskih ekipah, vendar pa so ta znižanja znatno manjša kot pa zvišanja pri mlajših selekcijah.

Dejstvo je, da je DKS oz. g. Jovanovič, pred začetkom lanske sezone podpisal sporazum s klubi, kjer se je zavezal, da bodo v DKS, sami uredili stroškovnik, ki bo prinesel nižje stroške klubom, v nasprotnem primeru pa se zavezujejo k temu da bodo sprejeli star stroškovnik in znižanje kilometrine na 0,18 EUR. Obljuba in podpis istega človeka, ki sedaj poziva k bojkotu vseh tekem je bila nična in kot se je sedaj izkazalo s figo v žepu.

PREDLOG ZDRUŽENJ IN DKSS IZ DNE 9. OKTOBER 2017

Da bi DKS lahko ustvarila takšen stroškovnik in bi bili vsi zadovoljni, ni bilo zares realno pričakovati in so bila tako tekom leta pogajanja med klubi in sodniško organizacijo izredno neuspešna. Svojim članom so tako podali neresnico, ko so jih obvestili da so bili v glavnem usklajeni z vsemi klubi in da je KZS samovoljno posegala v dogovor. Dejstvo je, da so bili v resnici usklajeni le s klubi 1. SKL, medtem ko so bili s klubi ženske lige, 2. SKL in 3. SKL ter 4. SKL neusklajeni.

Dogovor jih je zavezoval k temu, da morajo biti usklajeni prav z vsemi in ker temu ni bilo tako, nam na košarkarski zvezi, na pobudo klubov, ni preostalo nič drugega kot da poskusimo najti sredinsko pot za vse in poskusimo narediti sistem bolj pravičen. Ob tem smo se zavedali, da vsi ne bodo zadovoljni, vendar pa smo pričakovali, da bodo, glede na to, da v DKS niso uspeli realizirati obljubljenega, tokrat spoštovali odločitev IO KZS, kot bodo to naredili klubi, ki pa prav tako niso zadovoljni, saj niso dobili obljubljenega s strani DKS. Tako da še enkrat ponavljamo, klubi in DKS niso bili usklajeni in tako niso bili zmožni sprejeti dogovora, kar pomeni, da če KZS ne bi podal predlog bi klubi imeli vso pravico uveljaviti določbe sporazuma (podpisanega s strani g. Jovanoviča na kilometrino 0,18 eur) in bi bili vsi prav na isti točki kot smo bili lani v tem času, z nižjo kilometrino in brez povišanj taks za mlajše selekcije.

Kar pa se tiče izobraževanj, na katere sedaj pozivajo svoje člane, da se jih ne udeležijo, pa bi radi izpostavili, da je glavni in pa tudi edini razlog, da smo letos postavili izobraževanja pod okrilje KZS to, da je dejanski obstoj DKS in njegovo delovanje pod vprašanjem. Dejansko ne vemo kdo zares predstavlja njihovo vodstvo. Enkrat dobivamo odstopne izjave, drugič pa se isti ljudje podpisujejo pod dopise in odločilne dokumente. Njihov predstavnik v IO KZS je bil g. Ristič, ki ima sicer funkcijo člana pogajalske skupine, vendar pa ni imel nobenih drugih pooblastil. Prav tako do danes nismo videli s strani DKS nič, kar bi nakazovalo, da bi DKS trenutno bila sama sposobna organizirati in izvesti kvaliteten seminar, vsekakor pa ne pred začetkom te sezone. Naš cilj ni uničevati ali hromiti sodniško organizacijo, je pa naš namen, da poskusimo zagotoviti, da bi sezona stekla čimbolj gladko in da se ne ponovijo napake prejšnjega leta tako s strani klubov, kot tudi KZS in DKS.

Zadnjih nekaj sezon poslušamo o problematiki pomanjkanja sodnikov in pa premajhnih taksah mlajših sodnikov, vendar pa smo v prejšnji sezoni spremljali izredno pasivnost DKS kar se tiče reševanj kakršnihkoli problemov, smo se na KZS zavezali, da bomo v tem letu poskusili rešiti problem pomanjkanja mlajših sodnikov in napredovanje sodnikov in v primeru, da se bo DKS v tem času bolje organizirala in dejansko pričela delovat več na področju za kar je dejansko bila ustanovljena in tudi finančno podprta s strani KZS, bomo z veseljem takoj v naslednji sezoni vrnili vsa izobraževanja pod okrilje DKS.

Predvidevamo pa, da niso obvestili svojih članov, da je glavni razlog poziva k bojkotu in stavki v resnici interes parih posameznikov, ki so bili leta navajeni, da lahko brez posledic počnejo, kar se jim zahoče in da "paket", ki ga izpostavljajo kot pogoj za sojenje, vsebuje točko o vrnitvi pravic peščici sodnikom, ki v lanski sezoni niso mogli sodit v nekaterih tujih ligah, ker niso dobili soglasja KZS. Resnično nas zanima ali se sodniki zavedajo, da se jih poziva k stavki, kljub temu da bo večina sodnikov imela povišanja in, da gre tukaj v resnici za interese parih posameznikov.

Za konec bi izpostavili tudi naslednje. Približno 85% klubov je s postavljeni stroškovnikom prav tako nezadovoljnih, vendar pa so ga sprejeli kot edino rešitev v dobro slovenske košarke. Na situacijo gledajo kot da niso dobili, kar jim je bilo obljubljenega s strani DKS in gledajo na naš predlog kot darilo za sodnike, zato tukaj preprosto ni več manevrskega prostora. Na KZS smo se resnično vsi trudili, da bi našli čimbolj pravično rešitev in obenem zvišali takse tistim, ki so bili zadnja leta največkrat spregledani.

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se