Nazaj

EP ZA ŽENSKE: Proti Italiji za boljše izhodišče v repesažu

30
jun.
2019
  • Članice

Niš – Slovenske košarkarice so si z izjemno zmago proti Turčiji že pred zadnjim kolom skupinskega dela zagotovile nastop v izločilnih bojih 37. evropskega prvenstva. Še pred torkovim repesažem za četrtfinale jih v nedeljo v slovensko obarvanemu Nišu čaka obračun z Italijankami. Sosedski dvoboj bo neposredno odločal o drugem mestu v skupini ter boljšim izhodiščem pred nadaljevanjem ženskega EuroBasketa v Beogradu. Tekmo, ki se v dvorani Čair začne ob 18.30 boste v neposrednem prenosu lahko spremljali na Kanalu A.

ŽENSKO EVROPSKO PRVENSTVO 2019
SKUPINSKI DEL – Niš, športni center Čair

3. KOLO, skupina C
Nedelja, 30. junija 2019, ob 18.30
ITALIJA : SLOVENIJA


STATISTIKA V ŽIVO

VSE O REPREZENTANCI SLOVENIJE

Po odigranih dveh kolih evropskega košarkarskega prvenstva za ženske je že jasno, da je prvo mesto v skupini C osvojila Madžarska, ki si je s tem zagotovila tudi neposredno uvrstitev v četrtfinale. Turkinje bodo v nedeljo s prvenstvom zaključile, o drugem oziroma tretjem mestu ter s tem razvrstitvi v dodatne kvalifikacije za četrtfinale pa bo odločal sosedski dvoboj med Slovenijo in Italijo. V primeru zmage bi Slovenija zasedla drugo mesto in se v torek v Beogradu pomerila s tretjeuvrščeno ekipo iz skupine D, ob porazu pa jo čaka drugouvrščena reprezentanca iz takoimenovane skupine smrti, v kateri nastopajo Srbija, Rusija, Belgija in Belorusija.

IZIDI IN LESTVICE SKUPIN
SPLETNA STRAN EVROPSKEGA PRVENSTVA

Italijanke imajo torej po uvodnih dveh tekmah na prvenstvu enak izkupiček kot Slovenke. Le, da so do tega prišle po obratnem vrstnem redu. Za uvod so s 57:54 premagale Turkinje, v petek pa z 51:59 izgubile z Madžarsko. Niti italijanske igre v rokah držijo Giorgia Sottana, ki je s povprečjem 16 doseženih točk prva strelka ekipe, najboljša skakalka Lorela Cubaj, prva podajalka in druga strelka Cecilia Zandalasini ter Sabrina Cinili, ki ima najboljši statistični indeks v italijanski reprezentanci.

Slovenke z reprezentanco Italije nimajo bogate zgodovine odigranih tekem. Na uradnih dvobojih so se pomerile le dvakrat, na sredozemskih igrah leta 1993 in 2001. Obakrat so bile uspešnejše Italijanke.

VSE O REPREZENTANCI ITALIJE

Damir Grgić, selektor slovenske ženske članske reprezentance:
"Po takšni tekmi, kot je bil dvoboj s Turčijo je najbolj pomembno, da dekleta čim hitreje znova energijsko dvignemo. Za prikazano v dosedanjem delu prvenstva jim moram še enkrat čestitati. A glave moramo hitro resetirati in se usmeriti k nadaljevanju prvenstva. Z uvrstitvijo v izločilne boje v Beograd smo izpolnili želje, slovensko žensko košarko postavili še stopnico višje, a s takim pristopom in odnosom do slovenskega dresa moramo tudi nadaljevati. Čaka nas še zadnji obračun v skupinskem delu. Dvoboj z Italijankami bo odločal o drugem mestu, ki v repesažu prinaša navidezno lažjega nasprotnika iz izjemno močne skupine v Zrenjaninu. Seveda bomo naredili vse, da še enkrat navdušimo vse te navijače, ki so pripotovali v Niš ter vse košarkarske navdušence pred malimi zasloni. Podpore, ki smo jo deležni na vsakem koraku smo res izjemno veseli."
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se