Nazaj

EP ZA ŽENSKE – Slovenke skupinski del zaključile s porazom proti Italiji, v Beograd s tretjega mesta

30
jun.
2019
  • Članice

Niš – Na svojem drugem evropskem prvenstvu je slovenska ženska reprezentanca s porazom 57:75 proti Italiji zaključila nastope v skupinskem delu. Niš zapušča z eno zmago in dvema porazoma, kar pomeni, da je na lestvici skupine C osvojila tretje mesto. V torkovem repasažu za uvrstitev v četrtfinale se bo v Beogradu pomerila z drugouvrščeno reprezentanco iz skupine D. Slovenske tekmice bodo znane po večerni odigrani tekmi med Belgijo in Srbijo.

ŽENSKO EVROPSKO PRVENSTVO 2019
SKUPINSKI DEL – Niš, športni center Čair

3. KOLO, skupina C
ITALIJA : SLOVENIJA 75:57 (56:43, 36:32, 18:21)

Strelke za Slovenijo: Krošelj, Oblak 4 (3 podaje), Prezelj 12 (4 podaje), Seničar, Goršič 2, Barič 15 (3 podaje), Jakovina 7, Rupnik, Friškovec 4, Evans 13 (9 skokov), Dautović.

STATISTIKA
FOTOGALERIJA

Glede na to, da si je Slovenija mesto v Beogradu izborila že z zmago proti Turčiji in da današnja tekma ni bila eksistenčne narave, je selektor Grgić priložnost ponudil vsem igralkam z izjemo Eve Lisec, ki se je poškodovala na prvi tekmi proti Madžarski in še ni popolnoma nared za vse napore.

A kljub temu, da je enajst Slovenk že v prvih enajstih minutah stopilo na parket in da Sloveniji sodniški kriterij milo rečeno ni bil naklonjen, so dekleta v prvem delu držale priključek.

Drugi polčas je bila drugačna zgodba. Italijanke so se razigrale, Slovenke pa niso pokazale tistega žara in agresivnosti kot na prvih dveh tekmah. Posledično so hitro zaostale (36:45) in na koncu izgubile z osemnajstimi točkami razlike.

Ob dvanajstih izgubljenih žogah Slovenije, 35-odstoten metu iz igre, komaj 16-odstotnem za tri točke, izgubljenem skoku s 32:40, bode oči predvsem razmerje v osebnih napakah. Po treh četrtinah, ko je še obstajala možnost za preobrat je bil ta 17:8, v zadnjih minutah, ko je bil zmagovalec že odločen, pa ga je sodniška trojka znižala na 22:15.

IZIDI IN LESTVICA
SPLETNA STRAN EVROPSKEGA PRVENSTVA

Slovenke so skupinski del prvenstva z eno zmago in dvema porazoma končale na tretjem mestu v skupini C. V torkovem repasažu za uvrstitev v četrtfinale se bodo v Beogradu tako pomerile z drugouvrščeno reprezentanco skupine D. Slovenske tekmice bodo znane po večerni odigrani tekmi med Belgijo in Srbijo, prav tako tudi točen termin tekme.

Damir Grgić, selektor slovenske ženske članske reprezentance:
"Prevzemam odgovornost za poraz. Glave enostavno niso bile na pravem mestu. Delno smo pokvarili vtis Slovenije na tem evropskem prvenstvu, vseeno pa moramo biti ponosni, da smo se uvrstili med dvanajst najboljših ekip v Evropi. Zdaj imamo en dan počitka, nato pa nas čaka glavna tekma na evropskem prvenstvu. Verjamem, da bomo v Beogradu odigrali veliko boljšo tekmo."

Annamaria Prezelj, slovenska reprezentantka:
''Danes ni bil naš dan. Nismo imele tiste energije, ki smo jo pokazale proti Turčiji. Nismo zadele kar nekaj odprtih metov in Slovenija s takšno igro ne more zmagati. Preveč je bilo tudi živčnosti, preveč smo se ukvarjale z nepotrebnimi stvarmi, tako da je Italija zasluženo visoko zmagala. Zavedamo se, da s takšno igro ne moremo zmagovati, če bomo prikazale odločnost v napadu in obrambo kot proti Turčiji, pa lahko v torek premagamo kogarkoli."
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se