Nazaj

Edo Murić okrepil Cedevito

16
dec.
2018
  • Člani

27-letni in 203 cm visoki slovenski reprezentant, Edo Murić, bo do konca sezone okrepil zagrebško Cedevito.
Avtor: KZS

Edo, ki je svojo košarkarsko pot začel pri Ljubljanskih Parkljih je nazadnje zastopal barve poljskega kulba Zielona Gora, pred tem pa igral še za Anadolu Efes, Banvit, Partizan, Krko in Škofjo Loko.

Murić je s slovensko reprezentanco leta 2017 na Eurobasketu osvojil zlato medalijo in v finalu proti Srbiji v statistiko vpisal 5 točk in 1 skok.

Z novo ekipo bo tekmoval tudi v regionalnem tekmovanju, kjer se je že preiskusil v dresu Krke in Partizana. V sezoni 2015/16 je prav v tem tekmovanju v povprečju dosegal po 10,4 točke, 4,2 skoka in 1,5 asistenc.

Slaven Rimac, trener Cedevite:
“Gre za slovenskega reprezentanta z izkušnjami v regionalnem tekmovanju. Predstavlja veliko okrepitev in pričakujem njegov takojšnji doprinos k ekipi.”

Po tem ko je v letu 2017 z Banvitom osvojil pokal Turčije, je Murić v sezoni 2017/18 podpisal za veliki Anadolu Efes. Tu je v Evrologi v povprečju dosegal po 2 točke in 2 skoka v dobrih 14 minutah igre, nato pa je decembra prestopil v Zielono Goro. Tu je v Fibini Ligi prvakov dosegal 6,8 točk in 3,5 skokov v 19 minutah igre. V prvenstvu Poljske je v 13 minutah na igrišču v poprečju dosegal 4,6 točk in 1,8 skoka.

Edu želimo veliko uspehov v novem klubu.

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se