Nazaj

Edo Murić okrepil poljske prvake

30
dec.
2017
  • Člani

Ljubljana - Zlati reprezentant Edo Murić, ki je sredi decembra zaključil sodelovanje s turškim Anadolu Efesom, se seli na Poljsko, kjer bo odslej branil barve štirikratnih poljskih prvakov Stelmet Zielona Gora.

Moštvo Zielone Gore, ki ga vodi slovenski strateg Andrej Urlep, zaseda tretje mesto v državnem prvenstvu, v skupini D Lige prvakov pa je trenutno na osmem mestu z dvema zmagama in sedmimi porazi. 

Murić je sezono začel pri turškem Efesu, v Evroligi zaigral na osmih tekmah, v povprečju je na parketu prebil dobrih 14 minut in dosegel dve točki. 

Edo Murić je svojo športno pot začel pri Parkljih iz Ljubljane. Leta 2010 je prestopil v novomeško Krko, kjer je ostal štiri sezone. S Krko je v sezoni 2010/11 osvojil naslov prvakov v Eurochallengu, štirikrat je z novomeško ekipo osvojil tudi naslov državnih prvakov. Njegova zadnja sezone v dresu Krke je bila tudi njegova najuspešnejša v novomeškem dresu (povprečje 13,4 točke na tekmo). Iz Krke je 202 centimetra visoki košarkar prestopil k srbskemu Partizanu, kjer je igral do leta 2016. V prejšnji sezoni pa je Murić nastopal v dresu Banvita, s katerim je v ligi prvakov zasedel končno drugo mesto.

Košarkar, ki igra na položaju krila, je od leta 2011 član slovenske izbrane vrste. Leta 2011 je debitiral na evropskem prvenstvu v Litvi, kjer je Slovenija osvojila sedmo mesto. Nastopil je tudi na evropskem prvenstvu v Sloveniji in na svetovnem prvenstvu leta 2014 v Španiji. Na letošnjem prvenstvu je igral na osmih tekmah, povprečno pa odigral 18,9 minut na srečanje in zbral 4,8 točke ter 3,3 skoka.

Izjava Eda Murića:
"Vesel sem, da bo kariero nadaljeval pri poljskih državnih prvakih. Poleg igranja v državnem prvenstvu, ekipa nastopa tudi v Ligi prvakov. Zadovoljen sem, da ekipo vodi slovenski trener Andrej Urlep. Naredil bom vse, da upravičim ponujeno priložnost Zielone Gore."

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se