Nazaj

IO KZS je sprejel predloge o dopolnitvi tekmovalnega sistema

16
apr.
2019
  • Tekmovanja

Ljubljana –  Člani izvršnega odbora Košarkarske zveze Slovenije so na 37. seji z zanimanjem prisluhnili predlogu dopolnitev tekmovalnega sistema, ki ga je pripravilo Združenje prvoligašev. Svoje mnenje na dopolnitve je prav tako podal Strokovni svet KZS. Izvršni odbor je sprejel predlagane dopolnitve.

Tako bo v sezoni 2019/2020 veljal nekoliko dopolnjen tekmovalni sistem v Ligi Nova KBM. Ključna dopolnitev je, da bo Izvršni odbor KZS največ dvema ekipama, in sicer finalistoma državnega prvenstva lahko dovolil, da ne sodelujeta v prvem delu državnega prvenstva, če sodelujeta v dveh mednarodnih tekmovanjih kjer se odigra najmanj 10 kol (FIBA liga prvakov, Evroliga in pokal ULEB) ter v ABA 1. ligi.

V drugem delu v tekmovanju za državnega prvaka bo sodelovalo šest ekip. V tem delu tekmovanja ekipe odigrajo po dvokrožnem ligaškem sistemu 10 kol. Medsebojni rezultati ekip iz prvega dela se prenašajo. V kolikor katera od ekip ne bo nastopila v prvem delu tekmovanja, se medsebojni rezultati ekip iz prvega dela ne prenašajo. V drugem delu tekmovanja za obstanek v 1. SKL sodelujejo štiri ekipe. Medsebojni rezultati sodelujočih ekip iz prvega dela se prenašajo. Sistem tekmovanja končnice za naslov državnega prvaka ostane nespremenjen.

Izvršni odbor KZS je na seji potrdil tudi nekaj manjših sprememb tekmovalnih propozicij U15, U13, U11 in U9, sprejel poročilo Program dela KZS ter poročila organov in komisij za leto 2018 ter spremembe Pravilnika o delu statistikov. Izvršni odbor je prav tako bil seznanjen z vsebinskim načrtom dela članskih reprezentanc, programom dela Košarkarske zveze Slovenije in finančnim načrtom za leto 2019. V članstvo KZS so člani sprejeli KD Košarka za vse iz Kopra.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se