Nazaj

Igriva košarka nadaljevala s svojim poslanstvom

08
okt.
2020
  • Projekti

Ljubljana - Mesec september je v koledarju Košarkarske zveze Slovenije in številnih klubov tradicionalno rezerviran za projekt Igrive košarke. Tako je ekipa animatorjev in priljubljena maskota Lipko tudi letos izvedla številne aktivnosti, ki so se odvile v skladu z vsemi priporočili in navodili Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ). Še posebej tistimi, ki veljajo za vadbo v šolskih prostorih.

Projekt Igriva košarka je pod okriljem Košarkarske zveze Slovenije nastal leta 2008 z namenom približanja košarke otrokom, starim od štiri do devet let. V vseh teh letih se je z Igrivo košarko poigralo že več kot 190.000 otrok po vsej Sloveniji.

Odziv otrok ter ostalih sodelujočih je bil vselej odličen, saj se je Igriva košarka izkazala za izjemno atraktiven projekt, katerega zaščitni znak je po domačem EuroBasketu 2013 postala tudi priljubljena maskota Lipko. Z igrivim košarkarskim projektom je košarka približana starostni skupini, ki se je v preteklosti težje ukvarjala in spoznavala s to športno panogo na njej prijazen način. Zaradi številnih omejitev, ki so se pojavljale v praksi (višina košev, velikost žog, zahtevnost pravil, ...), se zanimive aktivnosti izvajajo z ustreznimi športnimi rekviziti.

Košarkarska zveza Slovenije si je s projektom Igrive košarke zastavila različne cilje, osrednja tema pa je predstavitev projekta, animacija in spoznavanje košarke na igriv, zabaven način ter popularizacija športa kot takega. Velja omeniti, da je Igriva košarka prepoznavna tudi v tujini, saj jo FIBA redno uvršča v programe MiniBasketball konvencij.

VEČ O PROJEKTU IGRIVA KOŠARKA
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se