Nazaj

Igriva košarka začenja košarkarsko popotovanje

30
avg.
2019
  • Projekti

Ljubljana - Mesec september je v koledarju Košarkarske zveze Slovenije tradicionalno rezerviran za projekt Igrive košarke. Tako bodo ekipe animatorjev in priljubljena maskota Lipko že v torek zjutraj začeli s svojim košarkarskim popotovanjem po Sloveniji. V mesecu dni bodo opravili predstavitve košarke na več kot osemdesetih osnovnih šolah.

Projekt Igriva košarka je pod okriljem Košarkarske zveze Slovenije nastal leta 2008 z namenom približanja košarke otrokom, starim od štiri do devet let. V devetih letih se je z Igrivo košarko poigralo že več kot 190.000 otrok po vsej Sloveniji. Ekipa animatorjev je obiskala večino osnovnih šol po Sloveniji ter tudi prenekatero javno prireditev.

Odziv otrok ter ostalih sodelujočih je bil vselej odličen, saj se je Igriva košarka izkazala za izjemno atraktiven projekt, katerega zaščitni znak je po domačem EuroBasketu 2013 postala tudi priljubljena maskota Lipko. 

Z igrivim košarkarskim projektom je košarka približana starostni skupini, ki se je v preteklosti težje ukvarjala in spoznavala s to športno panogo na njej prijazen način. Namen projekta je košarko približati tudi staršem udeleženih otrok, šolam, vzgojiteljem in učiteljem. Zaradi številnih omejitev, ki so se pojavljale v praksi (višina košev, velikost žog, zahtevnost pravil, ...), se zanimive aktivnosti izvajajo z ustreznimi športnimi rekviziti.

Košarkarska zveza Slovenije si je s projektom Igrive košarke zastavila različne cilje, med drugim tudi vzpostavitev povezave med klubi ali društvi in osnovnimi šolami ter skupno organiziranje enodnevnih prireditev, na katerih je osrednja tema predstavitev projekta, animacija in spoznavanje košarke na igriv, zabaven način ter popularizacija športa kot takega.

Načelo projekta je razmeroma preprosto: otroci naj igrajo košarko, ki ustreza stopnji njihovega telesnega in duševnega razvoja. Najmlajši prek ukvarjanja z izbranim športom dosegajo zaupanje vase ter v svoje telesne in socialne spretnosti, s čimer si gradijo pozitivno samopodobo. Namen projekta je torej, da otroci različnih stopenj znanja in sposobnosti uživajo in se zabavajo. Tako bodo lahko pozitivne izkušnje nadgradili tudi v veliki košarki.

VEČ O PROJEKTU IGRIVA KOŠARKA
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se