Nazaj

Ježica do prvih točk v novi sezoni, Triglav do zmage nad Domžalam

05
okt.
2019
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana - Na preostalih tekmah drugega kola 1. SKL za ženske sta bili uspešni obe domači ekipi. Ježičanke so v zadnjih minutah tekme prišle do preobrata in prve zmage v novi sezoni, košarkarice Triglava pa so popravile vtis s prve tekme in v Kranju nadigrale Domžale. 


1. SKL za ženske
2. kolo
Sobota, 5. oktober
JEŽICA : KONJICE 57:52 (13:10, 6:15, 11:16, 27:11)
Bajrektarević 18 (5 skokov), Šeruga 11; Šrot 12 (8 skokov), Šporar 11 (7 skokov)
STATISTIKA

Ježičanke so uvodne minute prve tekme v novi sezoni odigrale precej nezbrano in ob slabem metu iz igre (21% za dve, 0/11 za tri) v prvem polčasu vseskozi zaostajale. Konjičanke so izkoristile ponujene priložnosti in z razigrano Zalo Šrot (8 točk v prvem polčasu) pred tretjo četrtino vodile z 19:25. Po glavnem odmoru so Ježičanke sicer zaigrale agresivneje, danes razigrane Konjičanke pa so se dobro upirale vse do 36. minute, ko je Sandra Bajrektarević z dvema zadetima metoma za tri točke Ježico pripeljala v vodsto. V zadnji minuti so bile domačinke bolj zbrane in se na koncu veselile prvih dveh točk v sezoni.

Sandra Bajrektarević je za zmago Ježice dosegla 18 točk, Meta Šeruga jih je prispevala 11. Pri Konjicah sta mejo desetih točk presegli Zala Šrot (12) in Tia Šporar (11).

V tretjem kolu bodo Ježicanke odpotovale na gostovanje v Grosuplje, Konjičanke pa doma pričakujejo Akson Ilirijo.

Mojca Markovič, trenerka Ježice:
"Tekma za pozabo. Katastrofalen met iz igre, slaba obramba, skoka ne moremo omenjati, ker ga ni bilo. Zbudili smo se šele v zadnji četrtini. Tokrat je to zadostovalo, v bodoče pa bo potrebno pristopiti v tekmo maksimalno že takoj na začetku. Čestitam Konjičankam za dobro igro in svojim dekletom za zmago."

Franc Perkič, trener Konjic:
Za nami je še ena dobra prvenstvena tekma z veliko zadetimi meti za tri, z obeh strani. Mi smo ritem igre držali in vodili 35 minut nato pa smo padli, domačinke so zadele nekaj uspešnih metov za tri, kar je na koncu pripeljalo do zmage. Čestitke mojim dekletom in gremo naprej."

 

TRIGLAV : DOMŽALE 84:34 (24:4, 19:11, 18:11, 23:8)

Burke 20 (5 skokov), Burgar 13; Jakovljević 9, Hribar in Gerič Škopac 8
STATISTIKA

Košarkarice Triglava so na drugi tekmi popravile vtis s prve tekme ter pred domačo publiko nadigrale Domžalčanke. Tekma je bila praktično odločena že v prvem polčasu, ki so ga domačinke dobile s 43:15. 

Triglavanke tudi v drugem polčasu niso popuščale in vse, ki so danes stopile na parket, so se tudi vpisale med strelke. Največ točk je dosegla Alexis Prijhay Burke, ki je 20 točkam dodala še 5 skokov in 3 pridobljene žoge. Pri Domžalah je Katarina Jakovljević dosegla 9 točk.

Kranjčanke bodo prihodnjo soboto v tretjem kolu gostovale pri Cinkarni Celje, Domžalčanke pa doma pričakujejo Maribor.

Ernest Novak, trener Triglava:
"Večino tekme smo odigrali zelo solidno. Še vedno pa občasno delamo nepotrebne napake, kar je v tem trenutku seveda še razumljivo, vendar želim, da bo tega vse manj. Čestitke dekletom za pristop in današnjo predstavo.”

Bojan Hladnik, trener Domžal:
"Ponovno bi pohvalil sodniški par za odlično delo. Čestitke domačinkam, ki so se tokrat predstavile v povsem drugačni luči. Mi njihovemu ritmu nismo uspeli sledili, imeli smo sicer nekaj prebliskov vendar premalo za uspep proti ekipi, kot je Triglav."


RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1. SKL ZA ŽENSKE

REZULTATI PREOSTALIH TEKEM 2. KOLA
 

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se