Nazaj

Košarka 3x3: Slovenija ostala brez nastopa na evropskem prvenstu

30
jun.
2019
  • Košarka 3x3

Ljubljana - Slovenska reprezentanca v košarki 3x3 je na kvalifikacijskem turnirju izgubila odločilno tekmo proti Španiji in na koncu osvojila tretje mesto. Nastop na evropskem prvenstvu sta si priigrali Nemčija in Španija. 
Foto: FIBA 3x3


Znamenita Mamaia Beach (Romunija) je gostila enega od treh kvalifikacijskih turnirjev za letošnji FIBA 3x3 Europe Cup, ki bo se bo konec avgusta odvijal v Debrecenu. Pomlajena reprezentanca Slovenije, za katero so v Romuniji nastopili Adin Kavgić, Anže Srebovt, Tjaž Rotar in Milan Kovačević, je na koncu osvojila tretje mesto, kar pa žal ni bilo dovolj za uvrstitev na evropsko prvenstvo. 

Slovenski košarkarji so v skupinskem delu tekmovanja zanesljivo premagali Kosovo in Andoro, nato pa izgubili obračun z Nemci ter odločilno tekmo proti Španiji.

Matic Vidic, selektor slovenske reprezentance 3x3:
"Žal nismo dosegli zastavljenega cilja. Prvi dve tekmi smo pričakovano dobili, nato pa žal izgubili z Nemci, ki so nam popolnoma omejili napade v raketo na kar se nismo znali prilagoditi. Proti Španiji smo izgubili v podaljšku, vsi vemo, kako je igrati podaljšek v košarki 3x3. Mi nismo izkoristili svojih priložnosti, na koncu pa je odločil posrečen met Španca. Po dolgem času smo nastopili s pomlajeno reprezentanco saj se v košarki 3x3 stvari hitro spreminjajo. Tokrat se nam žal ni uspelo uvrstiti na evropsko prvenstvo, kmalu pa nas čakajo kvalifikacije za Olimpijske Igre, svetovno prvenstvo v kategoriji U23 ter kvalifikacije za evropsko prvenstvo v kategoriji U18. Prav tako pa se že veselimo finala državnega prvenstva ter Ljubljana Challegerja."


REZULTATI TEKEM
SLOVENIJA : KOSOVO 21:8
SLOVENIJA : ANDORA 22:8

SLOVENIJA : NEMČIJA 10:12
SLOVENIJA : ŠPANIJA 15:16

Lestvica
1. Nemčija
2. Španija
3. Slovenija


 

 

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se