Nazaj

Košarka 3x3: V soboto prvi turnir 16. sezone državnega prvenstva

13
maj
2019
  • Košarka 3x3

Ljubljana - 16. sezona državnega prvenstva v košarki 3x3 je pred vrati! V letu 2019, ki je, med drugim, tudi kvalifikacijsko leto za neposredno uvrstitev naše reprezentance na Olimpijske igre 2020 v Tokiu, bo na sporedu 5 kvalifikacijskih turnirjev ter seveda tudi finalni, ki bo letos spet odigran na Kongresnem trgu. Prvi kvalifikacijski turnir je na sporedu v soboto, 18. maja, v Ajdovščini na igrišču pod Osnovno šolo Šturje. 

URADNA NAJAVA SEZONE 2019

 

PRIJAVA EKIPE NA DRŽAVNO PRVENSTVO V KOŠARKI 3x3

Prijave na prvi kvalifikacijski turnir v Ajdovščini so možne do četrtka, 16. maja, do 23:59. Tekmovanje v kategoriji U17 se bo začelo ob 14. uri - igralci, ki igrate kvalifikacije za U17, boste tako lahko ujeli tekmovanje!

Simon Rožnik, direktor agencije Extrem:
"Izredno sem vesel, da se uspešno sodelovanje med agencijo Extrem in Košarkarsko zvezo Slovenije nadaljuje tudi v 16. sezoni. Dolgoletna tradicija je samo potrditev tega, da je projekt zrasel na trdnih temeljih, ki bodo lahko v oporo »našim« košarkarjem tudi v prelomnem letu 2020, ko se ulična košarka seli na olimpijske igre. Na letošnjem državnem prvenstvu želim vsem "mirno roko"."

Matic Vidic, vodja tekmovanja in selektor 3x3:
"Spet se bližajo topli dnevi in verjamem, da bo 16. sezona DP v košarki 3x3, najstarejšega uradnega DP v tej disciplini na svetu, najuspešnejša do sedaj. Glede na pretekle sezone smo dodali še en turnir, kategorije tekmovanja so ostale enake. Po nekaj letih se vračamo v Novo mesto, dodali smo Ptuj. Verjamem, da bomo letos dosegli že lani zastavljen cilj – nastop 100 ekip na enem turnirju. Slovenska košarka 3x3 je še vedno, navkljub silovitemu razvoju po celem svetu, v samem svetovnem vrhu, tako tekmovalno kot organizacijsko. V letu 2019 poteka tudi kvalifikacijsko obdobje za neposreden nastop na OI v Tokiu 2020, in ker nam v skupnem seštevku nacionalne lestvice držav štejejo praktično vse točke vseh nastopajočih na DP in vseh ostalih turnirjih, vas prav lepo vabim k nastopu. Le v tem primeru bomo morda 1. novembra letos, ko bo konec tega obdobja, z veseljem ugotovili, da smo s skupnimi močmi pripomogli k neposredni uvrstitvi Slovenije na Olimpijske igre v Tokio!"
 

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se