Nazaj

Košarkarice Janine osvojile prvo mesto v kategoriji deklet U13

18
maj
2019
  • Mlajše kategorije

Ljubljana - V Rogaški Slatini se je v soboto odvijal enodnevni zaključni turnir državnega prvenstva za dekleta U13. V polfinalu sta do zmage in uvrstitve v finale prišli domača Janina ter Ježica A, za tretje mesto sta se kasneje pomerili Krka in Akson Ilirija A. Prvo mesto na finalnem turnirju so osvojile košarkarice Janine, drugo mesto je pripadlo Ježici, Krka pa je na koncu osvojila tretje mesto. 
Foto: Jure Banfi


BILTEN ZAKLJUČNEGA TURNIRJA 

FINALNI TURNIR

SOBOTA, 18. maj

FINALE
JANINA : JEŽICA A 59:39 (
11:4, 16:18, 20:5, 12:12)
Turnšek 22 (7 skokov), Medved 11 (6 skokov), Klep in Brodnik (7 skokov) 12
STATISTIKA
Domačinke, ki so po napeti polfinalni tekmi s Krko prišle v finale, so v uvodnih minutah prišle do prednosti in jo v drugi četrtini tudi uspele zadržati. Na začetku drugega polčasa so gostje padle v strelski mrk in dosegle le 5 točk, na drugi strani so jih domačinke dosegle kar 20 in tako ušle na neulovljivo prednost. Neustavljiva Tjaša Turnšek, ki je na koncu osvojila tudi naziv najboljše košarkarice turnirja (MVP), je k uspehu domačega moštva prispevala 22 točk in ujela 7 žog, pri Ježici sta Anelie Brodnik in Nina Klep dosegle 12 točk.  

FOTOGALERIJA FINALNE TEKME IN PODELITVE


Tekma za 3. mesto
KRKA : AKSON ILIRIJA A 45:35 (
12:8, 14:9, 5:8, 14:10)
Horvat 20 (14 skokov), Kirn in Strašek 6; Modrić 10 (6 skokov), Krizmanić 5
STATISTIKA
Krkašice so odlično igro pokazale že v polfinalu, a so na koncu žal morale priznati premoč domači ekipi. Tokrat so, na tekmi za tretje mesto, nastopile odločneje in že v prvem polčasu nakazale, da si želijo zmage. Ilirijanke so s taktičnimi postavitvami v obrambi skušale zmesti igro Krke, a so bile Novomeščanke dovolj zbrane in se na koncu zasluženo veselile zmage. 
Franja Horvat je pri Krki, v statistiko vpisala dvojnega dvojčka, 20 točk in 14 skokov. Pri Akson Iliriji je Larisa Modrić dosegla 10 točk. 

 

 

NAJKORISTNEJŠA IGRALKA ZAKLJUČNEGA TURNIRJA: Tjaša Turnšek (KD Janina)

 


NAJBOLJŠA PETERKA ZAKLJUČNEGA TURNIRJA: Franja Horvat (Krka), Larisa Modrić (Akson Ilirija A), Anelie Brodnik (Ježica A), Ema Medved (KD Janina) in Tjaša Turnšek (KD Janina). 


 

POLFINALE

FOTOGALERIJA POLFINALNIH TEKEM


JANINA : KRKA 41:38 (7:10, 4:10, 16:15, 14:3)
Turnšek 10, Jerković 8 (6 skokov); Horvat 12 (9 skokov), Novina 10
STATISTIKA
Domačinke so po nekoliko slabšem prvem polčasu zaostajale za devet točk, nato pa v drugem delu tekme zaigrale povsem drugače in z veliko mero borbenosti nadoknadile zaostanek. V zadnjem delu tekme so prišle do vodstva, sledil je strelski mrk gostujoče ekipe, kar pa so domačinke izkoristile in se na koncu zasluženo uvrstile v finale.

Pri gostjah je bila Franja Horvat blizu dvojnemu dvojčku, dosegla je 12 točk in ujela 9 žog. Pri domačinkah je Tjaša Turnšek dosegla 10 točk. 


AKSON ILIRIJA A : JEŽICA A 31:44 (10:9, 4:16, 10:7, 7:12)
Krizmanić 8, Stresen 6; Brodnik 18 (9 skokov), Lazarević 6
STATISTIKA
Po izenačeni prvi četrtini so košarkarice Ježice, v drgi četrtini, povsem nadigrale Ilirijanke. Po glavnem odmoru so Ježičanke uspele zadržati priigrano prednost iz druge četrtine in se na koncu zasluženo veselile zmage. 

Anelie Brodnik je za Ježico dosegla 18 točk, do dvojnega dvojčka pa ji je na koncu zmanjkal le en skok. Pri Akson Iliriji je Lana Krizmanič dosegla 8 točk. 

 

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se