Nazaj

Liga Nova KBM: Helios Suns in Sixt Primorska v živo na Šport TV

10
nov.
2018
  • Liga Nova KBM

Ljubljana - S tekmo med Šentjurjem in Krko se je začelo 5. kolo Lige Nova KBM. Šentjur je vodilnim Novomeščanom zadal prvi poraz v letošnji sezoni. Preostale štiri tekme bodo na sporedu v soboto in nedeljo. V prenosu na Šport TV pa si bo moč ogledati srečanje med Sixt Primorsko in Helios Sunsi.
Avtor: KZS

LIGA NOVA KBM
5. kolo:

Sobota, 10. november, ob 17.00:

SIXT PRIMORSKA : HELIOS SUNS (prenos na Šport TV)

 

Sobotno popoldne bo označil prenos tekme na Šport TV, med ekipama Sixt Primorske in Helios Suns, ki se bo zgodil v Kopru. Primorci želijo pokazati, da je bila tekma v 4. kolu proti Petrol Olimpiji le slab dan, gostje iz Domžal pa bi gotovo radi prekinili niz treh zaporednih porazov. Zanimivo dejstvo je to, da se bosta na tekmi srečala najboljši obrambni ekipa v dosedanjem delu prvenstva (Sixt Primorska povprečno prejme 67,5 točke na srečanje, Helios Suns pa 69 točk na tekmo). Na štirih medsebojnih obračunih v pretekli sezoni sta si obe ekipi razdelili zmagi.

Pri Sixt Primorski je najboljši strelec ekipe Marjan Čakarun, ki v povprečju dosega 10,3 točke na tekmo in je tudi najboljši skakalec ekipe s povprečno 7 ujetimi žogami pod košem, pri Heliosu je strelsko najbolj učinkovit Đoko Šalić, ki dosega v povprečju 14 točk na srečanje.

Izjavi trenerjev pred tekmo:

Jurica Golemac, trener Primorske:
"Po porazu v Ljubljani bomo na domači tekmi iskali pot do zmage. Helios Sunsi so v zadnjem obdobju v težavah, a se zagotovo ne bodo kar tako predali. Premorejo kakovost in talent. V borbi za novi dve točki državnega prvenstva bomo morali v igri prikazati kar največ osredotočenosti in energije."

Jovan Beader, trener Heliosa:
"Za zdaj še ne vemo, v kakšni zasedbi bomo nastopili v Kopru, saj imamo nekaj manjših težav s poškodbami. Ne glede na to, lahko proti Primorski igramo povsem neobremenjeno, saj domači veljajo za absolutnega favorita, prav tako pa so nas letos enkrat že pošteno premagali. Tako da, izgubiti nimamo kaj, lahko pa se predstavimo v najboljši možni luči in se zasedbi, ki ima vse položajo pokrite z dvema izredno kvalitetnima igralcema, poskušamo kar se da močno in dolgo upirati."

Sobota, 10. november, ob 19.00:
HOPSI POLZELA : ILIRIJA

Sobotni večer bo zanimiv tudi za vse gledalce tekme v Polzeli, kjer se bosta srečali ekipi Hopsi Polzela in Ilirija. Gostje iz Ljubljane še niso okusili slasti zmage v tej sezoni Lige Nova KBM, a se jim je ta v prejšnjem kolu izmuznila za eno samo točko. Medtem pa domačini te tekme želijo prekiniti niz treh porazov, zato bo tekma zelo pomembna za obe ekipi. V pretekli sezoni sta se ekipi srečali dvakrat in obakrat sta zmagi ostali doma.

Pri Hopsih je veliko odvisno od najboljšega strelca ekipe v dosedanjem delu prvenstva, Tjaža Roatarja, ki v povprečju dosega 24 točk na tekmo, pri Iliriji pa niti v svojih rokah drži Joshua Stanley Heath, ki je najboljši strelec ekipe s povprečno doseženimi 16,5 točke na srečanje.

Izjavi trenerjev pred tekmo:

Boštjan Kuhar, trener Hopsov:
"Ekipa Ilirije, podobno kot mi, potrebuje zmago za ohranitev možnosti za uvrstitev v ligo za prvaka, tako da bo vsaka tekma v nadaljevanju prvenstva borba na nož. Pričakujem trdo tekmo in vabim navijače, da nas v čim večjem številu podprejo in pomagajo na poti do druge prvenstvene zmage."

Saša Dončić, trener Ilirije:
"Prihajamo v goste zelo neugodni ekipi Polzele. Obe ekipi res potrebujeta zmago, zato pričakujem zelo borbeno in zanimivo tekmo."

Sobota, 10. november, ob 19.00:
ROGAŠKA : ZLATOROG LAŠKO

Sobotni večer bo postregel še z enim zanimivim obračunom in sicer med domačo Rogaško in gosti iz Laškega. Rogaška je poleg Krke še edino neporaženo moštvo v Ligi Nova KBM. Zlatorog pa je v dosedanjih štirih kolih že trikrat igral podaljške, zato razburljivosti ne bo manjkalo. V lanski sezoni Lige Nova KBM sta se moštvi srečali dvakrat in obe zmagi sta dosegla domačina, vendar se je tekma v Rogaški končala po podaljšku.

Prav tako bo tekma v Rogaški Slatini pravi dvoboj dveh najboljših strelcev svojih ekip, ki igrata oba na položaju organizatorja igre. Pri Rogaški je to Rashun Jarrel Davis, ki v povprečju dosega 14 točk na tekmo, pri Zlatorogu pa bomo na delu videli Nejca Bariča, ki je, po do sedaj odigranih štirih kolih, najboljši strelec Lige Nova KBM in na tekmo doseže 20,2 točke.

Izjavi trenerjev pred tekmo:

Damjan Novaković, trener Rogaške:

"Laško je lažja in hitra ekipa. Vse se začenja pri Nejcu Bariču, ki ga bo potrebno ustaviti tako pri metu kot pri kreaciji napada. Nimajo velike rotacije, a imajo dovolj časa, da se spočijejo. Zavedam se, da bodo neugoden nasprotnik, a mislim, da bo zmaga ostala v Rogaški Slatini."

Chris Thomas, trener Zlatoroga:
"Veselimo se ponovne tekme in nasprotnika, ki še ne pozna poraza. Za nas bo to spet ena velika preizkušnja, na katero pa bomo pripravljeni."

Nedelja, 11. november, ob 17.00:
ŠENČUR GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA : PETROL OLIMPIJA

Nedeljsko popoldne bo bolj pestro ob obisku tekme v Šenčurju, kjer domačini gostijo aktualne državne prvake, Petrol Olimpijo. Gostje bodo na krilih zmage v derbiju iz prejšnjega kola proti Sixt Primorski in nizu treh zmag v Ligi Nova KBM ta niz poizkusili nadaljevati, domači Šenčur pa bo naredil vse, da se tekma iz Laškega, kjer so v prejšnjem kolu v podaljšku izgubili po visokem vodstvu, ne bo ponovila. Na štirih medsebojnih obračunih v pretekli sezoni sta obe ekipi zabeležili po dve zmagi, obakrat v vlogi domačina srečanja.

Pri Šenčurju je najboljši strelec in steber ekipe Smiljan Pavić, ki v povprečju dosega 13,3 točke na tekmo, pri Petrol Olimpiji naslov najboljšega strelca ekipe pripada Janu Španu, ki se lahko pohvali s povprečjem doseženih 17 točk na obračun.

Izjavi trenerjev pred tekmo:

Rade Mijanović, trener Šenčurja:
"V goste nam prihaja večkratni državni prvak Petrol Olimpija. Upam, da bo vzdušje v dvorani odlično. Petrol Olimpija ima velik nabor igralcev, kar jim omogoča, da so v samem vrhu državnega prvenstva. Mi bomo tekmo odigrali po najboljših močeh."

Zoran Martič, trener Olimpije:
"Nedeljska tekma s Šenčur Gorenjsko gradbeno družbo bo naša druga v dveh dneh, skupno po četrta v tem tednu. Časa za pripravo na naše tekmece praktično ne bomo imeli, skušali pa bomo dati vse od sebe, da zabeležimo četrto zaporedno zmago v državnem prvenstvu."

ŽE ODIGRANO:

Petek, 9. november:
ŠENTJUR : KRKA 86:73 (22:26, 26:14, 20:12, 18:21)
Konjević (13 skokov, 7 asistenc) 23, Pešić 22, Jereb 10; Lalić 20, Mahkovic 18, L. Lapornik 15
STATISTIKA

LESTVICA LIGE NOVA KBM:

 
M Ekipa Z/P Točke
1. Krka 4/0 8
2. Rogaška 4/0 8
3. Petrol Olimpija 3/1 7
4. Sixt Primorska 2/2 6
5. Šentjur 2/2 6
6. Zlatorog Laško 2/2 6
7. Šenčur Gorenjska gradbena družba 1/3 5
8. Hopsi Polzela 1/3 5
9. Helios Suns 1/3 5
10. Ilirija 0/4 4

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se