Nazaj

Liga Nova KBM: V soboto začetek 7. kola

23
nov.
2018
  • Liga Nova KBM

Ljubljana - S tekmama med Šentjurjem in Ilirijo ter Rogaško in Helios Sunsi se bo v soboto začelo 7. kolo Lige Nova KBM. V nedeljo se bo Liga Nova KBM odvijala v Kopru, v ponedeljek pa bo, v direktnem prenosu na Šport TV, tekma v Laškem, med Zlatorogom in Petrol Olimpijo. Datum tekme med Šenčurjem in Krko bo znan naknadno.
Avtor: KZS

LIGA NOVA KBM

7. kolo

Sobota, 24. november, ob 19.00:
ŠENTJUR : ILIRIJA

V soboto zvečer se bo v Šentjurju odigralo srečanje med moštvoma Šentjurja in Ilirije. Obe ekipi prihajata v tekmo po porazu v prejšnjem kolu. Domačini so izgubili v Polzeli, Ilirija pa doma proti Zlatorogu. Ilirija še vedno lovi svojo prvo zmago v tej sezoni Lige Nova KBM, Šentjur pa je na domačem terenu v dosedanjem delu sezone polovično uspešen. Na štirih medsebojnih obračunih v pretekli sezoni sta bili obe ekipi dvakrat uspešni.

Pri Šentjurju je najboljši strelec ekipe Davor Konjević, ki v povprečju dosega 18,5 točke na tekmo, pri Iliriji pa se lahko pohvalijo s trenutno najboljšim strelcem Lige Nova KBM, saj njihov igralec Joshua Stanley Heath na tekmo v povprečju dosega 19 točk.

Izjavi trenerjev pred tekmo:

Jakša Vulić, trener Šentjurja:
"Čaka nas tekma z ekipo, ki še nima zmage, vendar to ni pravi odraz njihove kakovosti. V mladem moštvu prednjači odlični Joshua Heath na katerega bomo še posebej pozorni, saj želimo omejiti njegov učinek. Upamo, da bomo ob pomoči naših navijačev prišli do nove zmage."

Saša Dončić, trener Ilirije:
"Pred tekmo v Šentjurju se zavedamo dejstev, da še nismo zmagali v dosedanjem delu Lige Nova KBM in da je ekipa Šentjurja nesporni favorit na prihajajoči tekmi. Naša ekipa ima močno željo in je pripravljena storiti vse kar je možno, da doseže prvo zmago v Ligi Nova KBM v tej sezoni".

Sobota, 24. november, ob 19.00:
ROGAŠKA : HELIOS SUNS

V soboto zvečer bo na sporedu še ena tekma Lige Nova KBM, saj se bosta v Rogaški Slatini pomerili domača ekipa in gostje iz Domžal. Obe ekipi sta trenutno v nizu porazov, saj so domačini izgubili dvakrat zapored, gostje pa petkrat zapored, zato si obe močno želita obrniti ta negativni niz. Helios Suns bo v Rogaški Slatini prvič v tej sezoni nastopil s povratnikom v moštvo, Blažem Mahkovicem. V štirih medsebojnih obračunih v pretekli sezoni pa je trikrat bila boljša ekipa iz Domžal.

Pri Rogaški se veliko igre vrti okrog Rashun Jarrel Davisa, ki je najboljši strelec (12,2 točke na tekmo), a je še vedno poškodovan in ne bo vstopil v igro in bodo še večje breme nosili Miha Vašl, Obrad Tomić, Marko Pajić in Stefan Mijović. Pri Heliosu, ki v povprečju dosega najmanj točk v Ligi Nova KBM (60,5 točke na tekmo) pa je najboljši strelec takoj ob prihodu postal Blaž Mahkovic, ki v Ligi Nova KBM na tekmo dosega v povprečju 14,3 točke, Đoko Šalić in Jure Besedič pa sta glavni moči pod obročem.

Izjavi trenerjev pred tekmo:

Damjan Novaković, trener Rogaške:
"Ne spomnim se, kdaj smo nazadnje igrali kompletni. Ni lahko, a tokrat je Helios v isti koži kot mi, tudi oni niso imeli veliko časa za regeneracijo in pripravo na tekmo. Vemo, da lovijo skoraj zadnji vlak za priključitev sredini tabele. Moramo biti močni, igrati vsi za enega in eden za vse in verjamem, da ob pomoči naše sijajne publike tudi uspeh ne bo izostal."

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov:
"Rogaška očitno tudi brez poškodovanega prvega organizatorja igre, Davisa, odlično funkcionira, kar so pokazali med tednom s slavjem v regionalni ligi. Letos smo se že tam že srečali, zato vemo, katera so njihova glavna orožja in na kaj se moramo posebej pripraviti. Ob tem nas čaka še zelo vroč teren z razgretimi navijači, kar bo dodatna oteževalna okoliščina."

Nedelja, 25. november, ob 17.00:
SIXT PRIMORSKA : HOPSI POLZELA

Ponedeljek, 26. november, ob 20.00:
ZLATOROG LAŠKO : PETROL OLIMPIJA (prenos na Šport TV)

Datum tekme bo naknadno določen:
ŠENČUR GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA : KRKA

LESTVICA LIGE NOVA KBM:

 
M Ekipa Z/P Točke
1. Sixt Primorska 4/2 10
2. Krka 4/2 10
3. Petrol Olimpija 4/2 10
4. Rogaška 4/2 10
5. Zlatorog Laško 4/2 10
6. Šenčur Gorenjska gradbena družba 3/3 9
7. Hopsi 3/3 9
8. Šentjur 3/3 9
9. Helios Suns 1/5 7
10. Ilirija 0/6 6

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se