Nazaj

Liga Nova KBM: Vrnitev Domna Lorbka k Petrol Olimpiji

20
dec.
2018
  • Liga Nova KBM

Petrol Olimpija Ljubljana je svoje vrste dan pred začetkom 12. kola regionalnega tekmovanja, ki hkrati prinaša zaključek prestopnega roka za igralce znotraj tega, okrepila s starim znancem ljubljanskih košarkarskih parketov. V Ljubljano se vrača Domen Lorbek.
Avtor: KZS/Petrol Olimpija

Otrok Olimpije, 33-letni Domen Lorbek, ki je dres ljubljanskega kluba nosil tudi v minuli sezoni in z Zmaji kot kapetan moštva osvojil naslov državnega prvaka, je sezono začel v Igokei, za katero je v regionalnem tekmovanju zaigral na vseh 11 tekmah rednega dela.

Za ljubljansko moštvo je Lorbek prvič nastopal med letoma 2000 in 2002, nato v sezoni 2006/07, nazadnje pa prav v minuli sezoni. Ljubljančan, rojen v Kranju, je osvojil dva naslova državnega prvaka (v sezoni 2012/13 mu je to uspelo z novomeško Krko), ter naslov superpokalnega zmagovalca Slovenije leta 2012, ko je bil tudi izbran za najkoristnejšega igralca slovenskega Superpokala.

V povprečju je Lorbek v tekmovalni sezoni 2018/19 za moštvo iz Laktašev dosegal 7,5 točke, 1,5 skoka in 1,3 podaje na tekmo, na igrišču pa preživel 21,9 minut na tekmo. Svojo najboljšo predstavo je prikazal na dvoboju s Crveno zvezdo mts, ko je v 34 minutah 12 točkam dodal tri pridobljene žoge, dve podaji in en skok.

V minuli sezoni je Lorbek za Petrol Olimpijo v regionalnem tekmovanju v povprečju beležil 11,1 točko, 2,3 podaje in 1,7 skoka na tekmo in v državnem prvenstvu 7,5 točke, 1,6 skoka in 1,4 podaje na tekmo.

Nekdanji slovenski reprezentant je za slovensko izbrano vrsto zaigral na treh evropskih prvenstvih (2007, 2009, 2013) ter na enem svetovnem prvenstvu (2014), skupno pa za slovensko reprezentanco zbral 39 nastopov (24. mesto) in na uradnih tekmah dosegel 292 točk (23. mesto).

Roman Lisac, direktor Petrol Olimpije:
»Zelo veseli smo, da se Domen Lorbek, otrok Olimpije, vrača v Petrol Olimpijo, kjer je konec maja minulo sezono sklenil kot kapetan, in na peti tekmi finalnega niza državnega prvenstva tudi zmagoslavno dvignil pokal za naslov državnega prvaka. V tej sezoni bo zagotovo v veliko pomoč mlajšim košarkarjem in strokovnemu štabu, saj bo s svojimi izkušnjami, ki jih je nabiral na mednarodnih prizoriščih, tako na klubskem, kot tudi na reprezentančnem nivoju, odličen dodatek našim mladim, talentiranim košarkarjem. Z veliko večino igralcev, ki so v naši ekipi, je Domen že sodeloval v minuli sezoni, zato verjamem, da se bo, ob dejstvu, da je bil pri Igokei vseskozi v trenažnem procesu, brez težav vklopil v moštvo in našim fantom pomagal do uspehov v drugi polovici tekmovalne sezone.«

Saša Nikitović, glavni trener Petrol Olimpije:
»Dan pred začetkom 12. kola in zaključkom prestopnega roka igralcev znotraj regionalnega tekmovanja, smo svoje vrste okrepili z Domnom Lorbkom, ki je košarkar s slovenskim potnim listom, veliko izkušnjami ter veliko odigranimi tekmami na najvišji ravni. To dejstvo je zelo pomembno, saj so mladi košarkarji v našem moštvu zelo talentirani, manjka pa jim prepotrebnih izkušenj igranja na mednarodni ravni, te pa bo s seboj v Ljubljano prinesel Domen. Ekipi se bo pridružil po tem, ko je v tej sezoni že nastopal v regionalnem tekmovanju, hkrati pa je bil vseskozi v ritmu tekem in treningov. Na pomoč nam bo tako lahko priskočil že na prvi tekmi, na kateri bo nosil dres Petrol Olimpije. Domen bo v veliko pomoč v regionalnem tekmovaju in v državnem prvenstvu. Ljubljanskim navijačem je dobro znan, nenazadnje je minulo sezono kot kapetan osvojil naslov državnega prvaka, in zagotovo se bo odlično vklopil v naše moštvo.«

Domen Lorbek, igralec Petrol Olimpije:
»Veselim se povratka v Petrol Olimpijo in v Ljubljano. V največji slovenski klub sem se vrnil brez pomislekov in prevelikega razmišljanja, vsi pa vemo, kakšni so naši cilji v tej sezoni. Razmišljati moramo o vsaki tekmi posebej, našo igro pa graditi iz dneva v dan in iz treninga v trening napredovati kot ekipa. Verjamem, da lahko s svojimi izkušnjami pomagam mladim igralcem pri njihovem napredku, veselim pa se tega, da bo ob meni takšno veliko število talentiranih košarkarjev, pred katerimi je svetla prihodnost.«

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se