Nazaj

MU13: Helios do naslova državnega prvaka!

07
apr.
2018
  • Mlajše kategorije

Ljubljana - Domžale so v soboto gostile najboljše štiri ekipe v državnem prvenstvu za fante do 13 let. Do naslova državnih prvakov so prišli košarkarji Helios Suns, ki so v finalu odpravili Petrol Olimpijo. Tretje mesto je osvojila ekipa Krke.

ZAKLJUČNI TURNIR DRŽAVNEGA PRVENSTVA ZA FANTE DO 13 LET

Lokacija: ŠD Domžale
Datum: 7. april

FINALE:
Sobota, 7. april, ob 16.45:

HELIOS SUNS : PETROL OLIMPIJA A 73:57 (9:15, 19:14, 27:13, 18:15)
Vide 26 (5 skokov), Pajnič N. 21 (9 skokov, 5 prid. žog), Sazonov, Savić in Joger (6 skokov) po 6; Šmitran 13 (8 skokov), Popovič 10, Sraka 7.

STATISTIKA

Helios je obranil naslov državnih prvakov v kategoriji fantov U13. Z odlično igro v tretji četrtini so si domači priigrali odločilno prednost, ki so jo zadržali vse do konca. Tekmo so odločile predvsem izgubljene žoga, saj so jih Ljubljančani izgubili 11 žog več od nasprotnikov. 

Najboljši strelec tekme je bil Jan Vide, ki je dosegel 26 točk, pri Olimpiji je 13 točk dosegel Luka Šmitran.

MVP zaključnega turnirja: Jan Vide (Helios Suns)
Najboljši strelec zaključnega turnirja: Nace Pajnič (Helios Suns)
Najboljši skakalec zaključnega turnirja: Najce Pajnič (Helios Suns)
Najboljša peterka zaključnega turnirja: Rok Zavolovšek (Ljubljana), Sergej Petković (Krka), Luka Šmitran (Petrol Olimpija), Nace Pajnič (Helios Suns), Jan Vide (Helios Suns).

TEKMA ZA TRETJE MESTO:
Sobota, 7. april, ob 15.00:

LJUBLJANA : KRKA BELI 33:50 (4:8, 8:18, 4:14, 17:10)
Povše 13, Zavolovšek 12 (7 skokov), Selan 4; Bele 9, Podbrežnik 8, Petković 8 (12 skokov).

STATISTIKA

Košarkarji Krke so ponovili uspeh izpred slabih dveh mesecev, ko so na zaključnem turnirju Mini pokala Spar osvojili bronasto medaljo. Na tekmi za tretje mesto so s 50:33 ugnali Ljubljano, ki je ponovno zasedla četrto mesto. 

Novomeščani, ki so v polfinalu morali priznati premoč Petrol Olimpiji, so do odločilne prednosti prišli v prvih treh četrtinah, saj so vi v 24 minutah ustvarili 24 točk prednosti. V zadnji četrtini je uspelo Ljubljančanom nekoliko zmanjšati razliko, zmaga in tretje mesto Krke pa ni bilo ogroženo.

Pri Ljubljančanih sta večino točk dosegla Mark Povše in Rok Zavolovšek, Dolenjci so se izkazali z ekipno igro, saj je točke doseglo deset košarkarjev.

POLFINALE:

Sobota, 7. april, ob 11.00:
HELIOS SUNS A : LJUBLJANA 63:46 (25:9, 9:8, 13:9, 16:20)
Pajnič N. 29 (14 skokov), Vide 17 (7 skokov), Joger 7; Selan 11, Zavolovšek 10, Povše 6 (5 asistenc).

STATISTIKA

Košarkarji Heliosa so prvi finalisti državnega prvenstva za fante do 13 let, Ljubljana pa se bo ob 15.00 pomerila za bronasto medaljo.

Domači košarkarji so tekmo začeli odlično in že po prvi četrtini vodili s 16 točkami naskoka. Blestel je Nace Panjič, ki je dosegel 29 točk in ujel 14 odbitih žog. Z dobro igro so Domžalčani nadaljevali tudi v drugi četrtini, ko so si priborili že 21 točk naskoka. Domači v drugem polčasu niso popuščali in prednost, ki so si jo pridelali v prvem delu, brez težav ohranili do konca tekme.

Pri Heliosu se je poleg Pajnič izkazal še Vide, ki je dosegel 17 točk, pri Ljubljani pa je Žan Luka Selan dosegel 11 točk.

Sobota, 7. april, ob 12.45:
PETROL OLIMPIJA A : KRKA BELI 64:31 (4:12, 21:1, 18:8, 21:10)
Šmitran 12 (6 skokov, 7 asistenc), Sraka (9 skokov) in Ličan (6 skokov) po 11; Faleskini 8 (6 skokov), Macele, Dragan (5 skokov) in Petković (8 skokov) po 5.

STATISTIKA

Košarkarji Petrola Olimpije so se z visoko zmago nad Krko prebili v finale, kjer jih čaka obračun s Heliosom. Krki je pripadla prva četrtini, v kateri so si priigrali osem točk naskoka. Nadaljevanje pa je bilo povsem po željah Ljubljančanov. Slednji so v drugi četrtini popolnoma zaustavili Dolenjce in jim v tem delu tekme dovolili zgolj točko, sami pa so jih dosegli 21. Petrol Olimpija je z dobro igro nadaljevala tudi v drugem polčasu in se zanesljivo uvrstila v finale državnega prvenstva za fante do 13 let.

Najboljši strelec Ljubljančanov je bil Luka Šmitran, ki je dosegel 12 točk. Pri Novomeščanih noben košarkar ni presegel meje 10 točk, najučinkovitejši je bil Faleskini, ki je dosegel osem točk.

Izjave trenerjev pred zaključnim turnirjem:

Aljaž Belingar, trener Helios Suns A:
"Najprej bi rad vsem ekipam čestital za uvrstitev na zaključni turnir. Mislim, da nas v Domžalah čakajo štiri napete tekme, kjer težko napovemo zmagovalca. Prav vsaka ekipa ima možnosti za končno prvo mesto. Tudi mi vstopamo na ta turnir z željo in ciljem po zlati medalji, kako se bo na koncu vse razpletlo pa bomo videli v soboto. Ne glede na vse pa nas v soboto čaka en lep košarkarski dan, ki bo mnogim za vedno ostal v lepem spominu."

Matic Dragojević, trener Ljubljane:
"Najprej bi čestital vsem 4 ekipam ki so se uvrstile na zaključni turnir državnega prvenstva, verjamem, da bo dogodek odlično izpeljan, da bodo igralci na jutrišnjih tekmah neizmerno uživali, kar je namen v teh starostnih kategorijah, in se po koncu turnirja spominjali z lepimi spomini."

Jure Kobilica, trener Petrol Olimpije:
"Zaključnega turnirja, na katerem pričakujem dve težki tekmi, se že vsi veselimo. Od svojih fantov pričakujem, da bodo dali vse od sebe, kaj bo to prineslo na koncu pa bomo videli."

Leon Stipaničev, trener Krke:
"Ob tej priložnosti bi rad iskreno čestital igralcem, strokovnem vodstvu, upravi KK Krka, in našem generalnem sponzorju tovarni zdravil Krka za izjemen uspeh ob vrnitvi prvo regionalno ligo. Vsem ekipam, ki so tekmovale v tej sezoni državnega prvenstva za fante do 13 let sporočam, naj še naprej uživajo v lepih košarkarskih predstavah."

 

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se