Nazaj

Meritve igralcev in igralk pred klubsko sezono

11
sep.
2018
  • Reprezentance

Ljubljana - Košarkarska zveza Slovenije znova uvaja novost na področju telesne priprave mladih košarkarjev in košarkaric. Prvič so bili namreč organizirane meritve igralcev in igralk pred začetkom klubske sezone.
Avtor: KZS/Lenart/Zdolšek

FOTOGALERIJA

Meritve, ki jih je opravil trener za telesno pripravo mlajših starostnih kategorij na KZS Anže Zdolšek, so bile namenjene košarkarjem in košarkaricam s širšega spiska vseh reprezentanc mlajših starostnih kategoriji, vključno z reprezentancami v košarki 3x3. 

Meritve, ki so bile opravljene:
- meritev telesne sestave, 
- izokinetične meritve v kolenskem sklepu (razmerja moči prednje in zadnje stegenske mišice ter razmerja med levo in desno nogo)
- meritve odrivne moči (višine skokov)

Namen meritev je ugotoviti pomanjkljivosti posameznikov, oblikovanje napotkov za trening, zmanjšanje možnosti poškodb ter oblikovanje napotkov za napredek na področju gibalnih sposobnosti. Vsi merjenci bodo prejeli rezultate meritev s pojasnilom rezultatov meritev in napotki za nadaljni trening v klubski sezoni. Meritev se je udeležilo več kot 110 košarkarjev.

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se