Nazaj

Njen svet, njena pravila – program FIBA na slovenskih košarkarskih igriščih

05
mar.
2019
  • Novice

Ljubljana – V letu ženskega EuroBasketa je FIBA z željo po dodatni promociji ženske košarke pripravila program s sloganom Njen svet, njena pravila (Her world, her rules). Cilj programa je vzpodbujanje in zanimanje za žensko košarko in s tem povečanje vpisa v košarkarske klube. Namenjen je dekletom, ki obiskujejo prvo triado osnovne šole. Ambasadorka projekta v Sloveniji je reprezentantka Zala Friškovec.
Avtor: KZS/GB

FIBA je izmed 50 evropskih zvez izbrala 15 najboljših programov, med katerimi je tudi Košarkarska zveza Slovenije. V samem programu smo na KZS med drugim izpostavili uspehe naših ženskih reprezentanc, ki so seveda močno povezani z dobrim delom v ženski klubski košarki.

Cilj programa je, da z roko v roki z ženskimi košarkarskimi klubi pod koše pridobimo čim večje število bodočih košarkaric. Pri tem želimo k sodelovanju privabiti več osnovnih šol, še posebej učenke od prvega do četrtega razreda.

Odziv ženskih košarkarskih klubov je odličen, saj naj bi se sodeč po idejah, ki so jih predstavili, s košarko spoznalo več kot 5000 osnovnošolk. Željo za sodelovanje je izrazilo 27 ženskih klubov, ki bodo v prihodnjih mesecih predstavitev košarke izvedli na približno 100 osnovnih šolah v svoji regiji. Najmlajše šolarke bodo tako košarko spoznale na različne načine (štafetne igre z žogo, poligoni, mala šola košarke,…). Klubi bodo predstavitev izvedli s pomočjo klubskih trenerjev oz. igralk iz starejših in članskih selekcij. Ambasadorka projekta v Sloveniji je reprezentantka Zala Friškovec.

Košarkarska zveza bo sodelujočim klubom pripravila enoten promocijski material, v sklopu programa pa je predvidena tudi zaključna prireditev. Ideja je, da bi le ta potekala v sklopu ene izmed prijateljskih tekem ženske reprezentance v času priprav za Evropsko prvenstvo v Srbiji.

Verjamemo, da bodo projekt ter vse skupne ideje dodatno povečali zanimanje za žensko košarko in bomo pod koši kmalu občudovali še večje število nadobudnih košarkaric.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se