Nazaj

#POSTANISODNIK

22
jan.
2019
  • Novice

Ljubljana - Sodniki potrebujejo okrepitve! Za povečanje števila sodnikov se je pričela kampanja #postanisodnik, v okviru katere bo Košarkarska zveza Slovenije zbirala prijave za nove kandidate. Prijavite se lahko preko obrazca v povezavi.
Avtor: KZSNa košarkarski tekmi sodeluje več udeležencev: igralci, trenerji, spremljevalci, sodniki, pomožni sodniki, gledalci ter organizatorji. Vsak od njih ima pomembno vlogo, znotraj nje pa opravlja določene naloge. Košarko sodita dva sodnika (na vrhunskih tekmovanjih trije), ki omogočata igralcem in trenerjem dveh ekip, da igra poteka v skladu s košarkarskimi pravili pred, med in po tekmi. Sodnika s svojimi odločitvami neposredno posegata v potek tekme, med igro pa si prizadevata ustvariti prijetno vzdušje in sprejemati pomembne odločitve v skladu s pravili.

 

Košarkarska zveza Slovenije želi izobraziti nove kandidate za opravljanje sodniškega izpita ter povečati število sodnikov za sojenje v številnih tekmovanjih: državna prvenstva, pokalna tekmovanja, ligaška tekmovanja mlajših kategorij, tekmovanja srednjih in osnovnih šol.

Pridružite se košarkarski družini, vsi smo košarka! Prijavite se TUKAJ.

 

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se