Treningi U13 fantje

1. TRENING
Trening je namenjen osnovam košarkarske tehnike, ki je sklop idealnih oblik gibanja igralca brez in z žogo. V uvodnem delu se bomo posvetili tehniki brez žoge. To so temeljna gibanja košarkarjev v obrambi in napadu. V glavnem delu vadbe se bomo posvetili osnovnemu položaju trojne nevarnosti, metom in podajam, prehodom v vodenje z osnovnima dvema menjavama roke ter osnovam igre 1:1. V zaključnem delu sledi umirjanje organizma z raztezanjem ter pogovor o opravljenem delu in plan za naprej.
PRENOS CELOTNE DATOTEKE - .pdf

2. TRENING
Drugi trening bo namenjen ponavljanju in nadgradnji elementov tehnike in igre 1:1 iz prvega treninga. Zaporedje treninga si bo sledilo od tehnike brez žoge, metov z različnimi zaustavljanji, podaj, vodenja in igre 1:1.
PRENOS CELOTNE DATOTEKE - .pdf

3. TRENING
Tretji trening bo namenjen ponavljanju in nadgradnji elementov tehnike in igre 1:1 iz predhodnjih dveh treningov. Zaporedje treninga si bo sledilo od tekalnih vaj z žogo, rokovanja z žogo na mestu, vodenja v gibanju, podaj, in igre 1:1.
PRENOS CELOTNE DATOTEKE - .pdf

4. TRENING
Četrti trening bo namenjen utrjevanju tehničnih elementov  in igri 1:1 iz vodenja. Trening se bo začel z osnovami zapiranja, nadaljeval pa se bo s prodori 1:0 po različnih menjavah in varanjih. V glavnem delu vadbe se bodo vadeči posvetili podajam proti obrambi, protinapadu 2:0 ter seveda igri 1:1 iz vodenja.
PRENOS CELOTNE DATOTEKE - .pdf

5. TRENING
Peti trening bo namenjen učenju osnov ravnotežja v igri (»spacing«), skladno s tem pa bodo vadeči utrjevali vodenje, podaje, lovljenje, mete in različne zaključke. Poudarek bo tudi na vtekanju z menjavo mest v igralnih situacijah 3:0. Trening se bo zaključil z igro 1:1 iz spodnjega in zgornjega centra.
PRENOS CELOTNE DATOTEKE - .pdf
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se