Regijsko selekcioniranje

Regijsko selekcioniranje je projekt, ki ga organizira Košarkarska zveza Slovenije, v katerem sodeluje več kot 350 mladih nadarjenih košarkarjev ter preko 100 trenerjev iz vseh slovenskih košarkarskih klubov.

Projekt pri fantih poteka v obdobju dveh let (U13, U14). Razdeljeni so v štiri večje regije (VZHOD 1, VZHOD 2, ZAHOD 1, ZAHOD 2) znotraj katerih združimo najbolj nadarjene posameznike klubskih selekcij, ki spadajo v posamezno regijo.

Namen selekcioniranja je sistematično pregledati in predvsem individualno delati s skupino najbolj nadarjenih igralcev košarke, starih od 12 do 14 let. S sodelovanjem klubskih trenerjev, ki vodijo področne selekcije, skušamo zagotoviti povečanje učinkovitosti reprezentančnega selekcijskega procesa in strokovnega dela v klubih. Samo z medsebojnim sodelovanjem namreč lahko upamo na svetlo prihodnost klubske in reprezentančne košarke v Sloveniji.

Fantje v dveh letih sistematičnega dela v okviru regijskega selekcioniranja opravijo enajst treningov, odigrajo sedem turnirjev ter sodelujejo na košarkarskem kampu KZS v Postojni, na katerem se formira pionirska reprezentanca Slovenije. Vrh oziroma cilj projekt doseže z nastopom dveh pionirskih reprezentanc na mednarodnem turnirju reprezentanc do 14 let – SLOVENIA BALL.

Galerija

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se