Nazaj

Rašo Nesterović bo še naslednja štiri leta opravljal funkcijo generalnega sekretarja Košarkarske zveze Slovenije

15
nov.
2018
  • Novice

Ljubljana - Na sredini seji Izvršnega odbora Košarkarske zveze Slovenije so njegovi člani na mesto generalnega sekretarja Košarkarske zveze Slovenije še za naslednja štiri leta soglasno imenovali Raša Nesterovića.
Avtor: KZS

Rašo Nesterović je, po dolgoletni igralski karieri v tujini ter v reprezentančnem dresu Slovenije, v zadnjih letih aktivno sodeloval s Košarkarsko zvezo Slovenije, katere podpredsednik je bil do ustoličenja na mestu generalnega sekretarja konec leta 2014, bil pa je tudi eden izmed treh ambasadorjev EuroBasketa 2013, s čimer je pripomogel k promociji prvenstva in slovenske košarke v domovini in izven naših meja.

V času njegovega prvega mandata na mestu generalnega sekretarja Košarkarske zveze Slovenije je Slovenija postala evropski prvak na moškem članskem EuroBasketu 2017. Istega leta je ženska reprezentanca osvojila srebrno medaljo na evropskem prvenstvu deklet do 20 let, več medalj vseh leskov na svetovnih in evropskih prvenstvih v košarki 3x3 od leta 2014 naprej pa so osvojili tudi slovenski reprezentanti v košarki 3x3. Prav tako se je ženska članska reprezentanca, prvič v zgodovini samostojne Slovenije, uvrstila na evropsko prvenstvo 2017, odlično pa ji kaže tudi glede druge zaporedne uvrstitve na evropsko prvenstvo tokrat leta 2019.

Rašo Nesterović, generalni sekretar KZS: «Članom Izvršnega odbora KZS se zahvaljujem za ponovno izkazano zaupanje. V tem mandatu želim še bolj prisluhniti klubom in jim preko pisarne KZS biti ustrezen servis. Želimo da slovenski klubi vzgajajo mlade igralce in želimo imeti čim močnejše državno prvenstvo in verjamem, da je kar nekaj klubov sposobnih tekmovati v evropskih tekmovanjih. KZS in jaz osebno bo to ustrezno podpirala. Na reprezentančnem področju pa si želim v prvi vrsti dogovor med FIBA in ULEB ter dodatno podporo vsem slovenskim reprezentancam v košarki 5 na 5 in 3x3.«

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se