Nazaj

Reprezentanca fantov U20 odpotovala v Izrael

11
jul.
2019
  • Fantje U20

Ljubljana - Slovenski košarkarji do 20 let so danes odpotovali v Tel Aviv na evropsko prvenstvo dizivije A. Varovanci selektorja Dejana Jakare bodo svoje nastope na tekmovanju stare celine otvorili v soboto, 13. julija, s tekmo proti Grčiji. Slovenci bodo skupaj z Grčijo, Litvo in Poljsko tekmovali v skupini D. Vse tekme Slovenije bo moč spremljati v neposrednem prenosu na Facebook strani Košarkarske zveze Slovenije ter na naši spletni strani. 


EVROPSKO PRVENSTVO DIVIZIJE A:
Slovenska reprezentanca fantov U20 je minuli torek v Laškem zaključila z zadnjim ciklom priprav. Po dnevu počitka so se košarkarji danes zjutraj zbrali na letališču Jožeta Pučnika ter se z letalom odpravili na pot v Tel Aviv. Dres Slovenije bodo med 13. in 21. julijem nosili Nejc Klavžar, Jakov Stipaničev, Jure Ličen, Adrian Jogan, Adrian Hirschmann, Jernej Andolšek Heine, Jakob Strel, David Kralj, Stefan Tovilović, Tim Tomažič, Leon Stergar in kapetan ekipe Miha Škedelj.

PODSTRAN SLOVENSKE REPREZENTANCE FANTOV U20

Reprezentanca je s prvim ciklom priprav začela v začetku meseca junija, pripravljalne aktivnosti pa so fantje izvajali v Laškem in na Rogli. Košarkarji so v sklopu priprav odigrali devet pripravljalnih tekem, premagali so Belgijo, Gruzijo in svojo prvo nasprotnico na bližajočem prvenstvu, Grčijo, izgubili pa so proti Italiji, Nemčiji, Slovaški, Izraelu ter dvakrat proti Hrvaški. Selektor izbrane vrste Dejan Jakara je minutažo razdelil med vse svoje igralce, ki so ponujene priložnosti dobro izkoristili in z veliko mero zavzetosti ter motivacije sprejeli svoje naloge v moštvu. Med pripravami je do izraza prišla odlična ekipna povezanost, želja po dobri uvrstitvi na letošnjem evropskem prvenstvu ni vprašljiva.

PRIPRAVLJALNE TEKME

Slovenci bodo tekmovanje otvorili s tekmo proti Grčiji, ki se bo v soboto, 13. julija, začela ob 13.15 uri po slovenskem času. Slovenija in Grčija sta se na evropskih prvenstvih v kategoriji fantov U20 srečali že devetkrat, petkrat so zmagali slovenski košarkarji, nazadnje leta 2015 na evropskem prvenstvu divizije A. Prav tako so naši fantje dobili letošnjo pripravljalno tekmo v Italiji (83:86), kar je dobra popotnica pred uvodnim obračunom v Tel Avivu.

Dejan Jakara, selektor slovenske reprezentance fantov U20:
“Mislim, da smo za evropsko prvenstvo dobro pripravljeni. Fantje so celotne priprave delali odlično, vedo kaj je potrebno za uspeh. Turnirski sistem je seveda nekaj drugega kot tekme med sezono, igralci morajo zelo hitro sprejeti informacije o nasprotniku, saj se tekme vrstijo ena za drugo in tudi tu mislim, da smo naredili korak naprej, kar sta nam dala dva pripravljalna turnirja. Kljub nekaterim odpovedim in poškodbam imamo zelo homogeno ekipo in komaj čakamo na začetek prvenstva.”

Miha Škedelj, kapetan slovenske reprezentance U20:
“Trenirali smo dobro in mislim, da smo pripravljeni na začetek evropskega prvenstva. Poleg tega pa smo z ekipo dobro povezani tako na kot tudi izven igrišča. S poškodbami zaenkrat ni težav, se pa že veselimo odhoda v Tel Aviv. Dali bomo vse od sebe in poskusili doseči najboljši možen rezultat.”

TEKME SLOVENIJE NA EVROPSKEM PRVENSTVU

VSE O REPREZENTANCI SLOVENIJE

SKUPINA D (urnik tekem po slovenskem času)

13. julij, ob 13:15
GRČIJA : SLOVENIJA

14. julij, ob 12:45
SLOVENIJA : LITVA

15. julij, ob 15:00
SLOVENIJA : POLJSKA


Slovenska reprezentanca fantov do 20 let je na lanskem evropskem prvenstvu divizije B v Sofiji pod vodstvom Daliborja Damjanovića osvojila drugo mesto in se ekspresno hitro vrnila v družbo najboljših reprezentanc. Slovenija je v letih 2000 in 2004 osvojila prvo mesto v elitni diviziji, leta 2006 pa tretje mesto.

URADNA SPLETNA STRAN EVROPSKEGA PRVENSTVA

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se