Nazaj

Reprezentanti in reprezentantke na poti s knjigo

11
dec.
2018
  • Člani
  • Članice

Ljubljana – Tudi v letošnjem koledarskem letu se je nadaljevalo uspešno sodelovanje med Javno agencijo za knjigo Republike Slovenije in Košarkarsko zvezo Slovenije. Tako sta med mlade košarkarje in košarkarice razdelila blizu 1000 knjig, med dolgo potjo na gostovanja pa so si s knjigo čas krajšali tudi članski reprezentanti in reprezentantke.

V novembrskem kvalifikacijskem reprezentančnem ciklu sta moška in ženska reprezentanca v slabih treh tednih skupaj zamenjali šest hotelov, sedem letališč in devet letal.

Igralke in igralci so na poti preživeli več ur in se ob tem zabavali tudi ob branju letošnjih knjig Javne agencije za knjigo RS, projekta Rastem s knjigo (OŠ: Nataša Konc Lorenzutti: Avtobus ob treh, SŠ: Suzana Tratnik: Noben glas) in stripa Pot knjige, Gombač Žiga X ter ilustratorja Davida Krančana.

Čas na poti je tako veliko hitreje minil, košarkarji in košarkarice ter sodelavci JAK pa bodo še naprej skupaj spodbujali branje in šport.

JAK: http://www.jakrs.si/
RSK: http://www.jakrs.si/bralna-kultura/rastem-s-knjigo/
POT KNJIGE: http://www.jakrs.si/bralna-kultura/pot-knjige/

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se