Nazaj

Rezultati petkovih tekem 1. SKL za ženske

22
mar.
2019
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana – V petkovih tekmah 9. ter 11. kola državnega prvenstva za ženske so se zmage veselile košarkarice Triglava in Akson Ilirije. V nedeljo se bo s tekmo med Konjicami in Grosupljem začelo 13. kolo drugega dela tekmovanja.

1. SKL za ženske
9. kolo
Petek, 22. marec
KONJICE : TRIGLAV 51:59 (16:17, 14:17, 9:15, 12:10)

Klančnik 14 (5 pridobljenih žog), Brdnik 10, Sevšek in Božičevič (9 skokov) 7; Kramžar 11, Jesenšek 9, Žibert (8 skokov) in Kozina Bubnič (6 skokov) 8
STATISTIKA
Košarkarice Konjic so po nesrečnem porazu v gosteh proti Domžalam strnile svoje vrste in nocoj prikazale odlično igro. Kljub porazu so z borbeno igro namučile drugouvrščene Kranjčanke.

Ekipi sta bili v prvem delu tekme dokaj izenačeni, razigranih košarkaric na obeh straneh ni bilo. Na začetku tretje četrtine so gostje z delnim izzidom 13:2 pobegnile na razliko 14 točk, kar domačinke do konca srečanja niso uspele izničiti.

Za Konjice je Katja Klančnik dosegla 14 točk, sledila je Eva Brdnik z 10 točkami. Pri gostjah je Gala Kramžar dosegla 11 točk, Nina Jesenšek jih je prispevala 9.

Konjičanke bodo na parket ponovno stopile že v nedeljo, ko jih doma čaka obračun z Grosupljem. Triglavanke pa se bodo v četrtek pomerile z Akson Ilirijo.

Izjavi trenerjev po tekmi
Stojan Fink, trener Konjic:
“Zelo sem zadovoljen z igro mojih igralk. Čestitke Triglavu za korektno igro.’’

Ernest Novak, trener Triglava:
“Čestitke ekipi Konjic za borbeno in hrabro igro. Tega žal ne morem reči za nas, dekleta, ki drugače igrajo manj so danes lahko videle, zakaj je temu tako.”


11. kolo
Petek, 22. marec
AKSON ILIRIJA : MARIBOR 76:64 (13:13, 16:17, 22:14, 25:20)

Mićunović 26 (8 skokov in 6 podaj), Stergar 16 (7 skokov in 7 podaj), Pamić 9 (8 skokov); Dautović E. 17 (13 skokov), Cvijanovič 14, Dautović M. 8 (9 skokov)
STATISTIKA
Ilirijanke, pri katerih se je na parket vrnila Ela Mićunović, so v drugem polčasu le strle upor Mariborčank in na koncu prišle do zmage z 12 točkami razlike.

Po izenačenem prvem polčasu so se domačinke v igro vrnile z večjim žarom borbenosti in si v prvih petih minutah tretje četrtine priigrale 10 točk prednosti. Gostje so s pomočjo odlične Elme Dautović, ki je na koncu dosegla dvojni dvojček (17 točk, 13 skokov), izničile zaostanek in se približale le na dve točki, domačinke pa so nato s pomočjo razigrane Ele Mićunović (26 točk, 8 skokov in 6 podaj) in Ele Stergar (16 točk, 7 skokov in 7 podaj) v zadnjem delu tekme prišle do zaslužene zmage.

Ilirijanke se bodo v četrtek pomerile s Triglavom, Mariborčanke pa že v ponedeljek čaka tekma proti Ježici.

Izjavi trenerjev po tekmi
Alen Ploj, trener Akson Ilirije:
“Čestitam ekipi za novo zmago. Nismo odigrali ravno najboljše ampak zmaga je tista, ki šteje.”

Žiga Ravnikar, trener Maribora:
“Naša zbranost ni bila na pravem nivoju. Čestitke Iliriji za zmago.''
 


LESTVICA 1. SKL ZA ŽENSKE
 

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se