Nazaj

S pridobljenimi izkušnjami na EP 2019

22
nov.
2018
  • Članice

Ljubljana – Slovenske košarkarice so klub porazu na zadnji tekmi v Franciji s kvalifikacijami za EP 2019, ki bo junija in julija 2019 potekalo v Srbiji in Latviji, opravile z odliko. Z razmerjem petih zmag in enim porazom so zasluženo drugič zapored v družbi šestnajstih najboljših evropskih reprezentanc in bodo z zanimanjem spremljale žreb skupin, ki bo 12. decembra v Beogradu.

FOTOGALERIJA PRIHODA SLOVENSKE REPREZENTANCA V SLOVENIJO

Ob povratku v domovino je misli o napornih, a sila uspešnih kvalifikacijah strnil selektor Damir Grgić:
''Po prejšnjem prvenstvu smo bili primorani opraviti pomladitev reprezentance in si niti nismo natančno predstavljali, kako bo v teh kvalifikacijah ekipa na igrišču delovala. Po koncu sem mnenja, da je ocena naših predstav zelo pozitivna.
Mlada dekleta, ki so se priključila reprezentanci so upravičila zaupanje. V kvalifikacijah smo vsi skupaj dobili prepotrebne izkušnje, da bi lahko dobro nastopili tudi na samem evropskem prvenstvu. Kaj bo le to prineslo bomo seveda šele videli. A menim, da če se na prvenstvo dobro pripravimo vsekakor lahko upamo na nove dobre predstave in zmage.
Dejstvo je, da imamo težave s širino igralskega kadra. Zato moramo to nadoknaditi z veliko borbenostjo. Prednost je kvaliteta posameznic na različnih igralnih mestih, kar nam daje raznovrstnost v igri. Naš največji plus pa je vsekakor kemija znotraj ekipe in odlično vzdušje, ki nas krasi vsa ta leta.
Sedaj počakamo na žreb 12. decembra. Na podlagi žreba bomo pripravi plan dela, ki bo prav gotovo zelo kvaliteten. Odigrali bomo tudi kar nekaj pripravljalnih tekem in verjamem, da se bomo na prvenstvu predstavili v dobri luči.
Za konec čestitam vsem igralkam, ki so v teh kvalifikacijah nosile slovenski dres, strokovnemu vodstvu reprezentance in vsem na košarkarski zvezi, ki nam vseskozi stojijo ob strani.''


REZULTATI TEKEM SLOVENSKE REPREZENTANCE V KVALIFIKACIJAH ZA EP 2019
SPLETNA STRAN KVALIFIKACIJ
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se