Nazaj

Sixt Primorsko okrepil reprezentant Jakob Čebašek

03
feb.
2019
  • Liga Nova KBM

Ljubljana - Moštvo Sixt Primorske je še dodatno okrepilo svoje vrste. V Koper se iz belgijske elitne druščine seli 27-letni slovenski reprezentant Jakob Čebašek (200 cm, 1991). Krilni košarkar je s klubom sklenil sodelovanje do konca prihodnje sezone.
Avtor: Sixt Primorska 

Čebašek je športno pot začel pri ljubljanskih Parkljih. Po dveh letih odsotnosti s parketov se je jeseni 2014 na sceno vrnil v dresu nekdanjega mariborskega prvoligaša, sezono pa končal pri šoštanjski Elektri. Za tem je v domovini igral še pri Zlatorogu in Hopsih, v dresu katerih je postal najkoristnejši košarkar prvega dela Lige Nova KBM. Poleti 2017 se prvič podal na tuje. V Belgiji je okrepil zasedbo Liege Basket, to sezono pa je v isti ligi začel pri kengurujih iz Mechelena. Na 13 tekmah je v povprečno dobrih 15 minutah 4,2 točkama dodajal 2,4 skoka.

V preteklosti je bil Čebašek član reprezentance do 18 (2009) in 20 let (2010), minulo jesen pa debitiral tudi v članski reprezentanci. V kvalifikacijah za nastop na svetovnem prvenstvu je odigral zadnje štiri tekme in v dobrih 12 minutah točki in pol dodajal 2,8 skoka.

Jurica Golemac, trener Sixt Primorske:
"Dobili smo možnost, da v svoje vrste pripeljemo še enega kakovostnega košarkarja. Naši ekipi se je Jakob pridružil zato, da ji pomaga doseči zastavljene cilje. Nikakor nikjer ne bomo prehitevali, pač pa ga bomo postopoma uvajali v naš sistem. Upam, da se vanj čim hitreje vklopi."

Jakob Čebašek, novi košarkar Sixt Primorske:
"Po vpoklicu v slovensko reprezentanco sem v prejšnjem klubu v Belgiji pristal na stranskem tiru. Trener mi je ob prejemu vabila dejal, da je prvi vpoklic zame super, a da bom po drugi strani zamudil velik del priprav ter da je odločitev povsem moja. Belgijo sem želel zapustiti že decembra, a se tedaj v klubu niso strinjali s tem, pred dvema tednoma pa so me poklicali in me vprašali, če sem še vedno pripravljen prekiniti sodelovanje. Za prestop v Sixt Primorsko se odločil, ker gre za izredno profesionalno organizacijo, ki na vseh področjih deluje na izredno visoki ravni, ob tem pa ima visoke cilje tako v regionalnem tekmovanju, kot tudi v slovenskih tekmovanjih. Že v tej sezoni bom skušal pomagati ekipi do ciljev po najboljših močeh. Zelo se veselim tudi sodelovanja s trenerjem Jurico Golemcem, saj je že poprej obstajala želja po sodelovanju. Vesel sem, ker sem dobil ugodno ponudbo iz domovine, kjer bo lažje tudi moji družini."

OSEBNA IZKAZNICA

Jakob Lovrenc Čebašek
Rojen: 28. april 1991
Igralno mesto: krilo
Višina: 200 cm

Dosedanji klubi:
2012: Parklji
2014/2015: Maribor Nova KBM
2015: Elektra Šoštanj
2015/2016: Zlatorog Laško
2016/2017: Hopsi Polzela
2017/2018: Liege Basket (BEL)
2018/2019: Kangoeroes Basket Mechelen (BEL)

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se