Nazaj

Slovenija s Turčijo, Italijo in Madžarsko

12
dec.
2018
  • Članice

Beograd/Ljubljana – V Beogradu je potekal žreb skupin za evropsko prvenstvo za ženske, ki bo v Srbiji in Latviji potekalo med 27. junijem in 7. julijem prihodnje leto. Ples kroglic je Sloveniji namenil skupino C, ki bo igrala v Nišu. Izbranke selektorja Damirja Grgića se bodo v skupinskem delu prvenstva pomerile z Madžarsko, Turčijo in Italijo.

Skupina A (Riga): Ukrajina, Velika Britanija, Latvija, Španija.
Skupina B (Riga): Švedska, Francija, Češka, Črna gora.
Skupina C (Niš): Madžarska, Turčija, Italija, SLOVENIJA.
Skupina D (Zrenjanin): Belorusija, Rusija, Belgija, Srbija.

Uvodno tekmo bodo Slovenke odigrale proti Madžarski (27. junij), dan kasneje proti Turčiji (28. junij), nato pa po dnevu premora še proti Italiji (30. junij).

SPLETNA STRAN EVROPSKEGA PRVENSTVA

Na prvenstvu je šestnajst reprezentanc razdeljenih v štiri skupine, uvodni del prvenstva pa se bo odvijal v Zrenjaninu, Nišu in Rigi.

Prvouvrščene reprezentance vsake skupine se bodo po odigranem skupinskem delu neposredno uvrstile v četrtino finala, drugo in tretjeuvrščene reprezentance skupin čaka repasaž za preostala štiri prosta mesta v izločilnih bojih (A2:B3, A3:B2, C2:D3, C3:D2), zadnjeuvrščene ekipe po odigranem skupinskem delu pa bodo z nastopi na prvenstvu zaključile.

Zaključne boje prvenstva bo gostil Beograd. Četrtfinalni dvoboji bodo na sporedu 4. julija, polfinalna dvoboja 6. julija, boja za medalje pa v nedeljo, 7. julija 2019.

Damir Grgić, selektor slovenske ženske članske reprezentance:
"Z žrebom smo lahko zadovoljni. Dobili smo atraktivno skupino, v kateri so reprezentance približno enake kakovosti kot mi. Zavedamo se, da imata Italija in Turčija bogato tradicijo, Madžarska pa zadnja leta ogromno vlaga v žensko košarko. Tekmice zelo spoštujemo. Kljub temu, da še vedno veljamo za novince na velikih tekmovanjih, se ne bomo vnaprej predali. Na prvenstvo se bomo dobro pripravili, se borili in ob številčni ter glasni podpori fantastičnih navijačev prikazali všečno košarko, ki nas krasi v zadnjem obdobju."

Nika Barič, kapetanka reprezentance:
"Mislim, da smo lahko z žrebom vsi zadovoljni. Sama sicer pred žrebom nisem imela nekih pričakovanj, v skupini si nisem želela le Francije in Španije. Na prvenstvu je možno vse. Vsaka tekma je zgodba zase in veliko bo odvisno tudi od dnevne forme. Verjamem, da bomo imele glasno podporo naših navijačev. Že se veselim priprav in komaj čakam, da se prvenstvo začne."

V četrtek se bo v Beogradu odvil še žreb za vsa evropska prvenstva mlajših starostnih skupin. Vse tri fantovske ekipe bodo v letu 2019 nastopile v diviziji A, dekliški reprezentanci U18 in U16 pa v diviziji B.

Dekleta U18: Divizija B, 5.-14. julij 2019, Skopje (Makedonija)
Fantje U20: Divizija A, 13.-21. julij 2019, Tel Aviv (Izrael)
Fantje U18: Divizija A, 27. julij - 4. avgust 2019, Volos (Grčija)
Fantje U16: Divizija A, 9.-17. avgust 2019, Videm (Italija)
Dekleta U16: Divizija B, 15.-24. avgust 2019, Sofija (Bolgarija)
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se