Nazaj

Tedenski napovednik tekem članskih tekmovanj KZS

21
sep.
2020
  • 1. SKL
  • 1. SKL za ženske
  • 2. SKL
  • 3. SKL

Ljubljana – V petek, 25. septembra, se bo s tekmami v 1.SKL za ženske in 3. SKL začela 30. izvedba tekmovanj članskih kategorij v organizaciji Košarkarske zveze Slovenije. Kljub izzivom, ki jih predstavlja trenutna situacija, bo KZS v sodelovanju s klubi, člani KZS, skladno z navodili pristojnih služb, ustrezno organizirala tekme, s katerimi vsi skupaj upamo na uspešno sezono 2020/2021. Vse tekme 1.SKL v sezoni 2020/2021 si bo moč ogledati v neposrednih spletnih prenosih na YouTube kanalu KZS, tekma kola pa bo v prenosu na televiziji Sportklub.

1. SKL ZA MOŠKE

Najboljša slovenska klubska košarkarska liga v sezoni 2020/2021 praznuje 30. obletnico tekmovanja in v jubilejni sezoni zanimivih tekem ne bo manjkalo. V prvem delu tekmovanja bodo igrali vsi najboljši slovenski klubi, Cedevita Olimpija pa se jim bo, zaradi tekmovanja v evropskem pokalu in regionalni ligi, pridružila v drugem delu tekmovanja. Jubilejno sezono bo odprl novopečeni prvoligaš, ECE Triglav iz Kranja, ki bo doma gostil ekipo iz Podčetrtka. Eno uro kasneje bo moč spremljati kar tri dvoboje, že 1. kolo pa bo postreglo z lokalnim derbijem med Hopsi Polzela in Zlatorogom Laško. Pozornost gledalcev pred malimi zasloni bo usmerjena na tekmo v Kopru, kjer domača Koper Primorska pričakuje goste iz Domžal. 

1. SKL, 1. kolo
Sobota, 26. september, ob 18.00
ECE TRIGLAV : TERME OLIMIA PODČETRTEK (STATISTIKA)

Sobota, 26. september, ob 19.00
KRKA : GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR (STATISTIKA)
HOPSI POLZELA : ZLATOROG LAŠKO (STATISTIKA)
ROGAŠKA : ŠENTJUR (STATISTIKA)

Nedelja, 27. september, ob 20.00
KOPER PRIMORSKA : HELIOS SUNS – prenos na Sportklub (STATISTIKA)

RAZPORED TEKEM PRVEGA DELA 1. SKL

1. SKL ZA ŽENSKE

V sezoni 2020/2021 se bo za naslov državnega prvaka pomerilo 8 slovenskih ženskih košarkarskih klubov. Kot že nekaj let zapored bodo tekmeci tudi v tej sezoni poizkusili izzvati aktualne prvakinje, Cinkarno Celje. Vse ekipe stavijo na mlade igralke, ki se bodo skozi igre v 1.SKL dodatno kalile in predstavljajo prihodnost slovenske ženske košarke. Talenta in všečne igre v sezoni 2020/2021 ne bo manjkalo. V 1.kolu se nam obetata dva dodatno zanimiva dvoboja med rivali, saj pokalni podprvak Ledita doma pričakuje vedno neugodno ekipo Ježice, državne prvakinje iz Celja pa bodo gostile mlade Ilirijanke.

1. SKL ZA ŽENSKE, 1. kolo
Petek, 25. september, ob 19.30
MARIBOR : PRO-BIT KONJICE (STATISTIKA)

Petek, 25. september, ob 20.15
TRIGLAV : GROSUPLJE (STATISTIKA)

Sobota, 26. september, ob 17.00
JEŽICA : LEDITA (STATISTIKA)
CINKARNA CELJE : AKSON ILIRIJA (STATISTIKA)

RAZPORED PRVEGA DELA 1.SKL ZA ŽENSKE

2. SKL ZA MOŠKE

V novo sezono v 2.SKL se podaja 12 ekip, vsaka s svojimi pričakovanji, veliko pa jih računa na uvrstitev v končnico 2.SKL ter morebiten naskok na uvrstitev v 1.SKL. Priložnosti za sledenje visokim ciljem bo veliko, že v 1. kolu pa bomo spremljali kar nekaj zanimivih dvobojev starih znancev drugoligaških parketov. Že sam začetek 2.SKL bo zelo zanimiv, saj v Ljubljano, k Iliriji prihajajo ambiciozni Celjani. Tudi na Obali bomo spremljali zelo zanimivo košarko, saj domači Portorožani gostijo hit prejšnje sezone, ekipo Trotov.

2. SKL, 1. kolo
Sobota, 26. september, ob 18.00
ILIRIJA : CELJE (STATISTIKA)

Sobota, 26. september, ob 19.00
GORICA : LTH CASTINGS (STATISTIKA)
BRINOX MEDVODE : AKK BRANIK (STATISTIKA)
MESARIJA PRUNK SEŽANA : LITIJA (STATISTIKA)
POSTOJNA : LJUBLJANA (STATISTIKA)

Sobota, 26. september, ob 20.00
PORTOROŽ : TROTI (STATISTIKA)

RAZPORED TEKEM 2.SKL

3. SKL ZA MOŠKE

Sezono 2020/2021 začenja v 3.SKL 24 moštev, ki so razporejena v dve skupini po 12 (Vzhod in Zahod). Med klubi je kar nekaj tradicionalnih slovenskih košarkarskih sredin, kjer smo vsako sezono priča vznemirljivim tekmam, prav tako pa lahko vsakič opazimo dobre igre nekaterih obetavnih mladih talentov. V 1. kolu bomo priča nekaterim zanimivim derbijem, predvsem bo pestro v Ljubljani, kjer se bosta srečala Janče in Slovan, tudi na Vrhniki se bo odigrala tekma vredna ogleda, saj domačinom v goste prihajajo igralci iz Idrije.

3. SKL, 1. kolo
Petek, 25. september, ob 20.30
JANČE LJUBLJANA : SLOVAN (STATISTIKA)

Sobota, 26. september, ob 19.00
IPROS VRHNIKA : HIDRIA (STATISTIKA)

RAZPORED TEKEM 3.SKL
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se