Nazaj

V Celju finalni turnir regionalne lige

22
mar.
2019
  • Novice

Ljubljana - Ženski košarkarski klub Cinkarna Celje je gostitelj zaključnega turnirja najboljše četverice mednarodne jadranske WABA lige. V prvem sobotnem polfinalu se bosta ob 15:00 uri pomerila Crvena zvezda iz Beograda in Budućnost iz Podgorice. V drugem polfinalu si bosta ob 19:00 uri nasproti stala domača Cinkarna Celje in bolgarski Beroe. Nedeljska tekma za tretje mesto bo ob 15:00 uri, veliki finale pa ob 18:00 uri.
Avtor in foto: ŽKK Cinkarna Celje 

Celjske košarkarice so si uvrstitev na zaključni turnir najboljše četverice zagotovile z domačo zmago proti Crveni zvezdi. To je bila deveta zmaga v sezoni za zasedbo trenerja Damirja Grgića, ki je več kot zasluženo premagala (93:51) nasprotnice iz Beograda. 

Celjanke so tako pred drugim vrhuncem sezone. V prvem so se veselile naslova pokalnih prvakinj Slovenije, ob koncu sezone jih čaka še finalna serija državnega prvenstva. Celjski klub se lahko pohvali s štirinajstimi naslovi državnega prvaka, trinajstimi pokalnimi naslovi, dvema naslovoma prvakinj jadranske lige, enajstimi uvrstitvami na zaključni turnir omenjenega tekmovanja ter desetimi sezonami igranja v mednarodnem evropskem pokalu FIBA. Zdaj je pred varovankami trenerja Damirja Grgića nova velika priložnost za izvrsten rezultat. Morda za tretji naslov v jadranski ligi.

Damir Grgić, trener Cinkarne Celje:
"Polfinale pričakujemo povsem sproščeni, brez pritiska. Naša ekipa bo naredila vse, da v domači dvorani prikaže tisto najboljše. Verjamem, da lahko odigramo zelo dober turnir. Naš prvi nasprotnik bo Beroe, ki ima odlično ekipo. Redni del tekmovanja je končala na prvem mestu, vendar pa to zdaj ne bo pomembno. Zaključni turnir bo zgodba za sebe. Prav vsaka ekipa bo naredila vse, da pride do konca. Želimo si, da bi bila dvorana na naših tekmah polna, da bi bili gledalci naš šesti igralec."

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se