Nazaj

V četrtkovi tekmi 6. kola 1.SKL za ženske Ježica ostala neporažena

29
okt.
2020
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana – V današnji tekmi 6. kola 1.SKL za ženske so igralke Ježice zadržale niz neporaženosti, ki sega že od samega začetka sezone 2020/2021, saj so doma premagale Pro-Bit Konjice.

1. SKL ZA ŽENSKE
6. kolo
Četrtek, 29. oktober


JEŽICA : PRO-BIT KONJICE 71:65 (24:19, 21:16, 13:13, 13:17)
CELOTNA STATISTIKA
Igralke Ježice so v 6. kolu gostile ekipo iz Slovenskih Konjic in na tej tekmi so domačinke imele novo priložnost za podaljšanje svojega niza neporaženosti, ki traja od začetka sezone 2020/2021. Gostje so se predstavile kot trdoživa ekipa in se niso predale do samega konca tekme, a so domačinke vseeno vpisale še svojo 6. zmago v prvenstvu. Začetek tekme je potekal v izenačeni borbi in Ježičanke, ki so veljale za favoritinje srečanja se nikakor niso mogle odlepiti. Rezultat je še v 17. minuti kazal le dve točki prednosti za domačinke (31:29), nato pa so Ljubljančanke v treh minutah prednost hitro povišale na 10 točk in na odmor sta ekipi odšli pri rezultatu 45:35 za Ježico. V drugem polčasu so igralke domače ekipe uspele zadrževati prednost iz prvega polčasa, a prednosti niso mogle povišati, saj je drugi polčas postregel z manjšim številom doseženih košev.  Vendar pa na koncu zmaga domačink ni bila vprašljiva. Glavni razlogi za zmago domačink so bili v veliki prednosti pod košem, saj je Ježica imela kar 21 skokov več kot Pro-Bit Konjice (55:34), s tem pa so prišli do večjega števila drugih priložnosti za doseganje točk (12:3 v korist Ježice), ter v večjem številu doseženih točk po izgubljenih žogah (15:7). Pri Ježici sta bili najboljši strelki Sara Meden in Ana Šarić, ki sta dosegli vsaka po 21 točk, pri zmagovalkah pa velja omeniti Ano Doro Jeras, ki je šestim točkam dodala kar 15 skokov, od katerih jih je 9 dosegla v napadu. Pri gostjah je bila najboljša strelka Eva Brdnik, ki je dosegla 13 točk, sledila pa ji je Ajša Sivka, ki jih je dosegla 12, medtem ko je Zala Šrot dosegla dvojni dvojček (10 točk, 12 skokov).
Tekmo 7. kola bodo igralke Ježice 31. oktobra odigrale v Grosuplju, isti dan pa bodo igralke iz Slovenskih Konjic gostile ekipo Triglava.

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se