Nazaj

V prvi tekmi 3. kola drugega dela 1.SKL za ženske Celjanke z lahkoto premagale Ilirijo

12
jan.
2021
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana – V prvi tekmi 3. kola drugega dela tekmovanja v 1.SKL za ženske so Celjanke gostovale v Ljubljani, pri Akson Iliriji in zanesljivo zmagale. Ostale tekme 3. kola bodo odigrane v soboto, 16. januarja.
FOTO: ŽKD Ilirija

1. SKL ZA ŽENSKE, 2. DEL TEKMOVANJA
3. kolo
Torek, 12. januar


AKSON ILIRIJA : CINKARNA CELJE 46:111 (13:23, 10:31, 10:30, 13:27)
CELOTNA STATISTIKA
V prvi tekmi 3. kola drugega dela tekmovanja v 1.SKL so aktualne državne prvakinje gostovale v Ljubljani, pri Aksonu Iliriji. Mlade Celjanke močno napredujejo iz tekme v tekmo, zato su tudi v Ljubljano prišle kot absolutne favoritinje. Sam potek srečanja je hitro nakazal enosmerni promet. Domača ekipa se Cinkarni Celje ni mogla upreti, razlika pa je skozi četrtine hitro naraščala, saj so gostje narekovale tempo, ki je bil za Ilirijanke prezahteven. Cinkarna Celje je iz igre metala kar 61%, imela 13 skokov več, in dosegla kar 23 podaj več kot Akson Ilirija, kar se je tudi odražalo na končni točkovni razliki, zaradi katere so na koncu na parket stopile prav vse igralke obeh ekip.
Pri domači ekipi nobena igralka ni dosegla dvomestnega števila točk, Ana Vita Mićunović in Nika Ilovar sta jih dosegli po 8. Pri gostjah je bila najboljša strelka Lea Debeljak, ki je dosegla 23 točk, Snežana Bogićević jih je dodala 18.
Ilirijanke bodo naslednjo tekmo odigrale 23. januarja, ko se bodo v mestnem derbiju pomerile z Ježico, Celjanke pa bodo isti dan gostile ekipo Maribora.

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se