Nazaj

V prvi tekmi 6. kola 1.SKL za ženske zanesljiva zmaga Triglava

28
okt.
2020
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana – V prvi tekmi 6. kola 1.SKL za ženske so igralke Triglava zanesljivo premagala ekipo Aksona Ilirije.

1. SKL ZA ŽENSKE
6. kolo
Sreda, 28. oktober


TRIGLAV : AKSON ILIRIJA 76:52 (20:18, 23:12, 14:9, 19:13)
CELOTNA STATISTIKA
Igralke Triglava, ki so pred tekmo veljale za favoritinje za zmago, so ta svoj naziv tudi upravičile. Gostje iz Ljubljane so se v prvi četrtini dobro upirale domačinkam, ta četrtina je minila v izenačenem boju. V drugi četrtini so Triglavanke zaigrale bolj zavzeto in nastavile so zametek za bolj mirno končnico tekme, saj so v tem delu igre naredile kar 11 točk prednosti. Razlika med Triglavom in Akson Ilirijo v pristopu k tej tekmi je bila očitna, saj so domačinke stavile na igro pod košem in mete za dve točki, Ljubljančanke pa so stavile na met za tri točke, saj so iz igre za dve točki metale 26-krat, za tri pa kar 37-krat (Triglavanke samo osemkrat)! Prav tako so domačinke dobile bitko pod samim košem, saj so dosegle 52 skokov, Ilirijanke pa le 25, ta segment, skupaj z metom iz igre pa je bil odločilen za končno zmago Kranjčank. Pri domači ekipi je največ točk dosegla Ajda Burgar, in sicer 22, 19 jih je dodala Marta Vulović, ki je dosegla tudi 12 skokov. Pri Akson Iliriji je bila edina dvomestna Tara Pulevič, ki je dosegla 21 točk. 
V 7. kolu bodo Kranjčanke 31. oktobra gostovale v Slovenskih Konjicah, igralke Akson Ilirije pa bod 4. novembra gostile ekipo Maribora. 

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se