Nazaj

V zaostali tekmi 3. kola Krka boljša od gostov iz Podčetrtka

22
nov.
2020
  • 1. SKL

Ljubljana – V zaostali tekmi 3. kola 1.SKL je Krka, v nedeljskem terminu s televizijskim prenosom na Sportklubu, gostila ekipo Term Olimia Podčetrtek. Krkaši so upravičili vlogo favorita, ki so jo imeli pred tekmo in zmagali, a so se igralci iz Podčetrtka pokazali kot žilav nasprotnik. Zaradi začetka reprezentančnega okna in kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2022, bosta v naslednjem tednu odigrani le dve tekmi v 1.SKL.
FOTO: KK Krka/Drago Perko

1.SKL
3. kolo
Nedelja, 22. november


KRKA : TERME OLIMIA PODČETRTEK 84:75 (27:18, 18:20, 23:18, 16:19)
Krka: Barič 13, Škifič 9, Lapornik 9, Vučetić 13, Stipčević 18, Vrabac 13, Kosi 6, Rebec 3.
Terme Olimia Podčetrtek: Strnad 12, Maček 6, Čebular 20, Atanacković 18, Vasilić 6, Ž. Švigelj 6, G. Škorjanc 2, Cerkovnik 5.
CELOTNA STATISTIKA
Košarkarji iz Novega mesta so od začetka nadzirali potek srečanja s Podčetrtkom in zasluženo ohranili polni izkupiček v 1. SKL - sedem zmag s sedmih tekem, s čimer so utrdili vodstvo na lestvici. Na domačem parketu so gostom hitro pobegnili na varno razdaljo, po dobrih treh minutah so vodili z razliko 12:4, s tem pa nakazali trend celotnega srečanja. Napad Krke je bil v uvodnem delu izjemno razpoložen, v ospredju je bil Vasilije Vučetić. V drugi četrtini so domačini sicer doživeli manjši mrk, zgrešili številne lahke priložnosti pod košem, kar je gostom vlilo nekaj upanja. Čeprav sami tudi niso bili kaj prida natančni, jih je reševal predvsem skok v napadu, tako da so prednost domačinov ob polčasu uspeli zmanjšati na sedem točk (38:45). A bližje od tega niso prišli. V drugem polčasu so domačini znova hitro pobegnili na bolj varno razdaljo, po polovici četrtine je bilo 13 točk razlike (56:43), in v nadaljevanju tudi nadzirali potek srečanja.
V napadu je za Krko s klopi blestel Rok Stipčević z 18 točkami, kar trojica igralcev pa je končala pri 13 točkah, med njimi Vučetić. Za goste, ki z izkupičkom 4:3 v zmagah ostajajo na sredini lestvice, je bil najučinkovitejši Sandi Čebular z 20 točkami in osmimi skoki.
Krka bo ponovno na parket stopila 2. decembra, ko bo v okviru 10. kola gostovala v Šenčurju, Terme Olimia Podčetrtek pa bo 28. novembra odigrala lokalni derbi 9. kola, proti Rogaški.

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1. SKL
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se