Nazaj

Začetek glasovanja za tekmo NBA All Star – odloča tudi tvoj glas!

26
dec.
2018
  • Člani

Ljubljana – Na božični dan se je začelo glasovanje za tekmo vseh zvezd Lige NBA, ki jo bo 17. februarja gostil Charlotte. Lani je prvi Slovenec, ki je zaigral na zvezdniškem košarkarskem spektaklu postal Goran Dragić, letos pa ima veliko možnosti, da zaigra na tekmi vseh zvezd Luka Dončić.
Avtor: KZS

Luka povprečno dosega 19 točk, 6.6 skokov, 4.9 podaje in 1.1 ukradene žoge na tekmo in je ena izmed glavnih atrakcij letošnje sezone Lige NBA. Goran trenutno okreva po operaciji kolena, njegov povratek na parket pa je predviden ravno po tekmi vseh zvezd. Zato navijači in ljubitelji slovenske košarke, glasujmo za oba slovenska košarkarska junaka. Pomagajmo Luki do vozovnice za Charlotte, Goranu pa z glasom zaželimo čim hitrejše okrevanje po poškodbi.

Kako lahko glasujete?

Vsak dan lahko oddate glas za svojega favorita preko spletnih strani NBA in Google ter še enega preko uradne mobilne aplikacije lige NBA. Vsakih 24 ur lahko tako oddate 3 glasove za (največ) 5 različnih igralcev.

- Na uradni spletni strani lige NBA, in sicer na povezavi vote.nba.com. Glasujete lahko za celo peterko, torej 2 branilca in 3 visoke igralce, lahko pa seveda oddate tudi samo posamezni glas za Dončića (in poškodovanega Dragića).
- Preko uradne mobilne aplikacije Lige NBA, ki jo dobite za telefone z operacijskim sistemom Android ali iOS.
- Najbolj preprost in najhitrejši način glasovanja pa je vsekakor prek spletne strani google.com. V iskalnik samo vpišete ime "Luka Dončić" oziroma "Goran Dragić" in pojavila se vam bo ikona za glasovanje, s katero oddate svoj glas za omenjenega igralca. Vsak dan (oziroma v roku 24 ur lahko za enega igralca oddate en glas; v sistem google morate biti prijavljeni s svojim gmail elektronskim naslovom).

Zelo pomembni so 3., 4., 10., 11. in 21. januar, ko bodo glasovi šteli dvojno. Glasovanje se bo končalo 21. januarja.

Glasovi navijačev vredni 50 odstotkov

O udeležencih tekme All Star odločajo navijači, novinarji in igralci Lige NBA. 50 odstotkov so vredni glasovi navijačev, po 25 odstotkov pa predstavnikov sedme sile in košarkarjev. V začetni peterki sta vedno dva branilca in trije višji igralci. Moštvo vodita trenerja, ki s svojima ekipama na začetku februarja najvišje na lestvici posamezne konference. Trenerja nato določita še sedem preostalih igralcev tekme. Kapetana obe ekip sta tista košarkarja, ki prjmeta največ glasov. Lani sta bila to LeBron James in Stephen Curry. James je prejel največ glasov, zato je lahko prvi izbiral igrealca. Oba najprej izbirata med osmimi košarkarji za začetno peterko, nato pa še med rezervisti. Charlotte bo drugič gostil tekmo All Star. Prvič je bil na sporedu leta 1991 v Coliseumu, tokrat pa bo srečanje vseh zvezd v Spectrum Centru.

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se