Nazaj

Žiga Dimec se seli v Litvo

27
nov.
2018
  • Člani

Brežice - Slovenski košarkarski reprezentant Žiga Dimec, ki je sezono začel pri nemškem Bayreuthu, bo kariero nadaljeval pri litovskem Panevežysu Lietkabelisu. S klubom, ki v litovskem prvenstvu s tekmo manj od tekmecev zaseda četrto mesto in ima pet točk zaostanka za vodilnim Žalgirisom, je podpisal pogodbo do konca sezone. Litovski klub nastopa tudi v Fibini ligi prvakov, in sicer v isti skupini z Rupnikovo Fuenlabrado in Sekulićevem Nymburkom.

Petindvajsetletni center, ki v Nemčiji ni dobil veliko priložnosti za dokazovanje, je v prejšnji sezoni igral za Krko, pred tem pa je v Sloveniji igral tudi za Rogaško, Zlatorog in Konjice.

S slovensko reprezentanco je na lanskem evropskem prvenstvu osvojil naslov prvaka, v tokratnem ciklu pa bo v dvoboju proti Ukrajini in Latviji eden pomebnejših členov v zasedbi selektorja Rada Trifunovića.

Žiga Dimec, center slovenske reprezentance:
''Vesel sem, da sem po izteku pogodbe v Nemčiji rešil klubski status. Z Litovci smo se vse hitro dogovorili. Sedaj so misli povsem pri reprezentanci, takoj po tekmah z Ukrajino in Latvijo pa se z veliko motiva in željan dokazovanja odpravljam v Litvo in upam, da bom upravičil pričakovanja.''
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se