Nazaj

Živa Macura se poslavlja od Ilirije in košarke

13
dec.
2017
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana – Živa Macura, najkoristnejša košarkarica Ilirije v prejšnji sezoni, zaključuje svojo košarkarsko pot. V dresu Akson Ilirije bo zadnjič nastopila na prvi tekmi 1. kroga Pokala članic 22. decembra, ko se bodo Ilirijanke pomerile z ekipo ŽKD Ježica.

Živa Macura je Akson Ilirijo okrepila pred sezono 2016/2017, ko se je po triletnem premoru vrnila na parket. Kot članica prve postave je odigrala eno ključnih vlog v ekipi, ki se je v pretekli sezoni iz 2. SKL za ženske zavihtela na končno 3. mesto v državnem prvenstvu. V sezoni 2017/2018 pa je Živa z 19,0 točkami, 11,1 skoki in 1,6 podajami najkoristnejša igralka članske ekipe Ilirije in druga najkoristnejša igralka v 1. SKL za ženske.

Ves čas je športne obveznosti uspešno usklajevala s študijem na Medicinski fakulteti v Ljubljani in se naposled odločila, da se povsem posveti študiju. Tako se že v začetku prihodnjega leta odpravlja na študijsko izmenjavo v tujino.

Živa Macura, Akson Ilirija:
"Vedno sem si želela študirati v tujini in si pridobiti mednarodne izkušnje, zato se letos po novem letu odpravljam na izmenjavo v Istanbul, kjer sem dobila krasno priložnost študija na eni izmed najboljših univerz v Turčiji. Ko sem dobra 4 leta nazaj prenehala z aktivnim igranjem košarke, sem zavestno dala prednost študiju. Na tem mestu bi se najprej rada zahvalila Emirju Haskiću, ki je pravzaprav glavni krivec, da sem se na igrišče lani sploh vrnila. Posebna zahvala pa gre seveda celotnemu klubu ŽKD Ilirija, ki je izjemno razumevajoč glede mojega študija in mi omogoča veliko fleksibilnosti pri usklajevanju nepredvidljivega urnika medicine z igranjem košarke. Klubu, trenerjem in predvsem mojim puncam želim še naprej veliko uspeha!"

Alen Ploj, članski trener Akson Ilirije:
"Živa nas je že na začetku sezone seznanila s svojimi študijskimi načrti in vedeli smo, da lahko na njo računamo samo do konca leta. V prvem delu prvenstva je odigrala ključno vlogo v ekipi in njen odhod bo za nas velika izguba. Želimo ji veliko uspehov na njeni karierni poti in upamo, da le ni rekla še zadnje besede v košarki."

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se