Nazaj

Znani nagrajenci natečaja #praznikosarke

10
okt.
2018
  • Člani

Ljubljana - V mesecu septembru je Košarkarska zveza Slovenije pripravila natečaj za osnovne šole in vrtce na temo obletnice osvojitve naslova evropskih prvakov. Odziv izobraževalnih ustanov je bil izjemen, na sedež KZS je prispelo več kot 300 izdelkov.
Avtor: KZS/Lenart

Slovenska moška članska košarkarska reprezentanca je v zlatem septembru leta 2017 spisala novo poglavje velikih uspehov slovenskega športa in slovensko košarko veličastnega 17. septembra postavila na sam vrh Evrope.

Tako je prav, da se zlatega septembra 2017 in še posebej čarobnega 17.9. spomnimo vsako leto, zato smo na Košarkarski zveza Slovenije omenjeni dan poimenovali PRAZNIK SLOVENSKE KOŠARKE.

V ta namen smo na Košarkarski zvezi Slovenije pripravili nagradni natečaj za osnovne šole in vrtce, da bi lahko 17. september ustrezno zaznamovali. Na sedež KZS je prispelo več kot 300 izdelkov, ki bodo razstavljeni ob prihajajoči tekmi slovenske moške članske reprezentance v kvalifikacijah za SP (Slovenija : Latvija; nedelja, 2. december, ob 17.00).

Ob tej priložnosti se vsem sodelujočim zahvaljujemo za poslane risbice, kipe, pesmice, kolaže, linoreze, kratke posnetke, družabne igre, piškote in preostale izdelke.

NAGRAJENCI:

1. nagrada: OŠ Cerklje ob Krki - 7. razred - Košarkarska družabna igra "Tudi jaz bom prvak" - (ogled kvalifikacijske tekme moških članskih reprezentanc za uvrstitev na svetovno prvenstvo med Slovenijo in Latvijo (2. december 2018) za 50 oseb s prevozom v spremstvu Lipka)

2. nagrada: OŠ Bogomirja Magajne Divača - 1. do 5. razred - Namizna igra "Košarka" - (obisk Lipka in Igrive košarke na OŠ)

3. nagrada: OŠ Blaža Arniča Luče - učenke 6. in 8. razreda - kip Luke Dončića in pesmice - (dres Luke Dončića)

4. nagrada: OŠ Olge Meglič - celotna šola - košarkarski dan - (komplet košarkarskih žog)
4. nagrada: OŠ Miška Kranjca Velika Polana - 9. razred - zabijanja z male prožne ponjave - (komplet košarkarskih žog)

5. nagrada: OŠ Blanca - 8. razred - lutka Lipko - (komplet izdelkov IFB)

Nagrade za izvirnost in množičnost:
OŠ Oskarja Kovačiča - 2.a, 3.c in 5.b - napis Slovenija evropski prvak 2017 in risbice (vstopnice za tekmo Slovenija : Latvija; nedelja, 2. december, ob 17.00)
VVZ Kekec Grosuplje - spodnji hodnik - 4 do 5 let - košarkarski žogi in košarica (paket Lipkov)
OŠ Loka Črnomelj - 1. razred - ribice in igranje male košarke (paket Lipkov)
Vrtec Rogaška Slatina - enota Potoček - skupina 20 - risbice in košarkarski žogi (paket Lipkov)
Otroški vrtec Metlika - Čebelice - izdelava dresov iz odpadnih materialov in igranje košarke (paket Lipkov)
PPVI OŠ Idrija - PPVI - risbice Pisane žoge (paket Lipkov)

Vsi udeleženci bodo o nadaljnih korakih in prevzemu nagrad obveščeni v začetku prihodnjega tedna.
 

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se