Išči po strani...

VIDEO: "Ni pomembna starost, temveč kvaliteta"

24.06.2012 / Reprezentance Mlajši člani Naslovnica
Avtor: KZS/Tjaša Pavlič
Igralec, kateremu igranje za slovensko reprezentanco pomeni čast, je Matej Rojc, ki je najmlajši med štirinajsterico kandidatov za nastop na evropskem prvenstvu mlajših članov, ki bo med 12. in 22. julije v Sloveniji.

Matej Rojc je devetnajstletni branilec Košarkarskega kluba Krka, ki je v prejšnji sezoni Lige Telemach osvojil naslov državnih prvakov. Roki, kot mu pravijo prijatelji, je branil barve slovenske reprezentance že na štirih evropskih prvenstvih, dvakrat pri kadetih (U16) in mladincih (U18), vendar še nikoli pri mlajših članov.

Ljubitelj paštete in ledenega čaja je eno leto mlajši od ostalih reprezentantov, ki trenutno trenirajo in se pripravljajo na evropsko prvenstvo mlajših članov. Kljub temu dejstvu je Matej prepričan, da leta ne bodo igrala glavne vloge pri tem, da bi ga Zmago Sagadin izbral med dvanajsterico, temveč bo bolj odločala njegova kvaliteta in to, kako se bo izkazal na pripravah.
Že od prej vem, da je Zmago Sagadin dober trener, ki da velik poudarek na mladih,” je zatrdil Rojc in dodal, da je njegov reprezentančni trener to dokazal prejšnjo sezono, ko je bil trener Heliosa iz Domžal. 

Veliko ljudi, predvsem tisti, ki spremljajo mlajšo košarko, Rojca poznajo po tem, da je pred nekaj leti na zaključnem turnirju DP za kadete zadel iz sredine igrišča. Matej je povedal, da ga na ta zaključni turnir vežejo res lepi spomini, čeprav: "Upam, da mi tega na evropskem prvenstvu ne bo potrebno početi, saj si želim, da bomo vse tekme odločili že prej. Če bo vseeno potrebno, pa upam, da mi uspe."

Po Matejevih besedah bo Slovenija na evropskem prvenstvu igrala pod velikim pritiskom, saj igra na domačem terenu, pred domačimi igralci. “Če bomo reprezentanti igrali dobro, kolektivno igro in nas ne bodo pestile poškodbe, lahko po mojem mnenju posežemo tudi po najvišjih mestih." Prav gotovo pa bo h končnemu uspehu reprezentance prispeval tudi sam, saj je, kot pravi, najboljši v obrambi, v kateri zna, po njegovem mnenju, dobro pokrivati igralce, ki mečejo z razdalje in v napadu: “Imam zelo dober pregled nad celotno igro”.

Celoten video pogovor z Matejem si lahko ogledate spodaj. 


Generalni sponzor

Sponzorji

Partnerji