Išči po strani...

VIDEO: "Naš načrt na evropskem prvenstvu je doseči medaljo"

04.07.2012 / Reprezentance Mlajši člani Naslovnica
Avtor: KZS/Tjaša Pavlič
Eden izmed štirinajsterice, ki so še v igri za nastop na evropskem prvenstvu mlajših članov, ki bo med 12. in 22. julijem v Sloveniji, je tudi Luka Rupnik – Rupi, edini izmed košarkarjev U20, ki je že nastopal za slovensko člansko reprezentanco na evropskem prvenstvu, lani v Litvi.

Devetnajstletni in sto petinosemdeset centimetrov visok igralec Geoplina Slovana je eden izmed mlajših Sagadinovih kandidatov, verjetno pa je eden izmed izkušenejših. Do zdaj je za Slovenijo na evropskih prvenstvih igral že petkrat, dvakrat pri kadetih (U16), dvakrat pri mladincih (U18) in lani, v Litvi, pri članih. Pred prihodom v Geoplin Slovan, je Luka igral v svojem rodnem kraju, pri košarkarskem klubu Idrija 2000.

"Sem v pričakovanju dogajanja na evropskem prvenstvu, saj mislim, da lahko z ostalimi reprezentanti dosežemo lep skupen cilj, prvo mesto." Luka opozarja, da je potrebno iti tekmo za tekmo, saj na prvenstvu vsaka reprezentanca lahko preseneti vsako. In, če bodo skupaj s soigralci stremeli k istim ciljem, jih bodo tudi dosegli. K temu bodo zagotovo pripomogle tudi Lukove izkušnje, ki jih je dobil na lanskem članskem evropskem prvenstvu. "Občutil sem pritisk, ki je bil na igralcih in to bom prenesel na ostale reprezentante," da bodo lažje in mirneje čakali na svojo priložnost.

Glede razlike v pripravah članske reprezentance in reprezentance mlajših članov je Rupnik povedal: "Košarkarska zveza poskuša približati program priprav za mlajše člane  članskemu programu." Reprezentanci oziroma način priprav od začetka do konca težko primerja, saj se je v člansko reprezentanco vključil kasneje, ker je pred tem igral na mladinskem evropskem prvenstvu na Poljskem.

Luka Rupnik je eden izmed tistih košarkarjev, ki si je v prejšnji sezoni Lige Telemach kar nekajkrat prislužil naziv najkoristnejšega igralca do dvajset let. Njemu ta naziv pomeni "trenutno zadovoljstvo in motiv, da še bolj trdo treniram in  dajem vse od sebe". Kljub temu je Luki bolj kot individualna nagrada "pomembna ekipna zmaga in, da ta doseže cilj, ki si ga zada".

Celoten videointervju si lahko ogledate spodaj. 


Generalni sponzor

Sponzorji

Partnerji