Išči po strani...

Anthony Randolph novo ime na seznamu Igorja Kokoškova

23.06.2017 / Tekmovanja Reprezentance Člani Naslovnica
Avtor: KZS/Jaka Lenart
Ljubljana - Igor Kokoškov je seznam 29 kandidatov za nastop na Eurobasketu 2017 dopolnil še z enim košarkarjem - novo ime je košarkar madridskega Reala Anthony Randolph.

V Nemčiji rojeni 27-letni Randolph je bil leta 2008 kot štirinajsti izbran na naboru lige NBA. 211 centimetrov visoki košarkar lahko igra na položaju krilnega centra in centra, kar šest sezon pa je igral v ligi NBA. Prvi dve sezoni je prebil pri Golden State Warriors, nato se je preselil k New York Knicks, onkraj Atlantika pa je igral še za Minnesoto Timberwolves in Denver Nuggets. Evropsko košarkarsko zgodbo je začel pisati pri ruskem Lokomotivu iz Kubana, od začetka prejšnje sezone pa je soigralec Luke Dončića pri madridskem Realu.

Anthony Randolph je 30. kandidat, ki ga je na seznam za nastop na evropskem prvenstvu uvrstil slovenski selektor Igor Kokoškov. Randolph bo selektorju Kokoškovu na voljo že od prvega dne (19. julij) priprav na evropsko prvenstvo. Želja vodstva Košarkarske zveze Slovenije in Randolpha je, da bi bil 27-letni košarkar dolgoročna rešitev na položaju štiri in pet.

Anthony Randolph:
"Vesel sem, da sem dobil priložnost, da zaigram za Slovenijo. Igranje za Slovenijo predstavlja nov velik izziv v moji karieri. Dal bom vse od sebe, da upravičim zaupanje, ki sta mi ga izkazala Košarkarska zveza Slovenije in selektor Igor Kokoškov."

Matej Erjavec, predsednik Košarkarske zveze Slovenije:
"Anthony Randolph je velika pridobitev za našo reprezentanco, saj igra na položaju, kjer imamo najmanjši izbor igralcev. Zahvaljujemo se Vladi Republike Slovenije, ki je omogočila, da lahko Randolph zaigra v slovenskem dresu. Prepričan sem, da bo Randolph upravičil naše zaupanje. Želimo si dolgoročnega in uspešnega sodelovanja."


Generalni sponzor

Platinasta sponzorja

Srebrni sponzorji

Zlati sponzorji

Bronasti sponzorji

Partnerji