Išči po strani...

Dekleta v Postojni sklenila že 10. mednarodni tabor

Postojna - V soboto se je v Postojni zaključil 10. mednarodni košarkarski tabor za dekleta, ki ga skupaj organizirata krovna košarkarska organizacija FIBA ter Košarkarska zveza Slovenije. Na Notranjskem se je zbralo kar 110 deklet iz celotne Evrope.

FOTOGALERIJA ZAKLJUČKA SLOVENSKEGA DELA TABORA

Tabora se je udeležilo 60 deklet iz kar 36 različnih držav. V Postojni je bilo tudi 50 slovenskih deklet, ki so trenirala in izpopoljnjevala svoje košarkarsko znanje vzporedno z mednarodnim taborom. Za piljenje veščin na igrišču je skrbelo kar 33 mednarodnih trenerjev, pravico pa je delilo 30 sodnic.

Tudi letos je Postojno obiskalo kar nekaj gostov. Dekleta so bila tako deležna obiska s strani dveh izmed štirih ambasadork FIBE za žensko košarko. Prišli sta Hana Horakova, najboljša košarkarica sveta iz leta 2010, in Nataša Kovačević, ambasadorka FIBE za mlajše kategorije, ki je svet navdihnila z izjemno zgodbo po tragični prometni nesreči, ki ji je pri 19 letih vzela nogo. Sredi tedna je zbrane v Postojni prišel obiskal tudi izvršni direktor FIBE, Kamil Novak, skupaj z generalnim sekretarjem Košarkarske zveze Slovenija, Rašom Nesterovićem, in predsednikom Košarkarske zveze Slovenija, Matejem Erjavcem.

Trenerjem je nasvete delila Natalia Hejkova, petkratna prvakinja ženske različice Evrolige, igralkam pa Raffaella Masciadri, ena izmed najboljših evropskih igralk vseh časov, ki je nekaj časa tudi nosila dres ekipe Los Angeles Sparks iz Lige WNBA. Masciadrijeva se je pridružila dekletom na treningu in tekmi, s košarkaricami pa se je na eni izmed tekem pomerila tudi Nataša Kovačević. Za sodnice, ki so pravico delile na vseh tekmovalnih delih tabora, je imela posebno predavanje Anne Panther, ki je bila leta 2008 izbrana za najboljšo sodnico Mednarodnega tabora, letos pa bo sodila na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru.

Slovenski del tabora sta prišli obiskat slovenski reprezentantki, Eva Lisec in Tina Trebec, z igralkami sta se tudi pomerili v igri prostih metov na izpadanje, košarkaricam pa sta podelili veliko uporabnih nasvetov.

Za pomoč vsem udeležencem tabora, so bili vedno na voljo inštruktorji FIBE, Janez Drvarič, Fabio Fossati, Silvia Font, Dubravka Martinović, sodnikom pa sta svetovala Chantal Julien in Kati Nynas.

Bivanje v Postojni seveda ni minilo brez obiska Postojnske jame, kjer so vsi udeleženci tabora tudi stopili pred fotografski objektiv, dekleta pa so se odpeljala tudi na morje, in se ob portoroški obali nekoliko sprostila.

Pozitivno energijo je bilo čutiti tudi na zaključni tekmi v športnem parku, tabor pa so udeleženci in udeleženke sklenili na mestnem trgu v Postojni. Slovenske košarkarice so svoj tabor zaključile dan kasneje, kaj so se naučile preko tedna pa pokazale staršem, ki so se zbrali na tribunah ob igrišču.

VIDEO UTRINKI ZAKLJUČKA 10. FIBA MEDNARODNEGA TABORA:

VIDEO UTRINKI ZAKLJUČKA 10. TABORA KZS ZA DEKLETA:

ZMAGOVALKE PO POSAMEZNIH TEKMOVALNIH IN STAROSTNIH KATEGORIJAH (Tabor KZS):

Zmagovalke košarke 3x3: Zala Šrot, Blaža Čeh in Zala Pavlič.
Zmagovalke lige: Athlete Celje (Mojca Jelenc, Manca Vrečer, Blaža Čeh, Zala Pavlič, Ula Ude, Teja Jeraša, Anteja Garmut, Kaja Kopačin, Zoja Slapnik, Nina Lipovšek, Zala Šrot, Saša Primožič, Iris Zoran).

Zmagovalki v tekmovanju v igri eden na enega:

  • Blaža Čeh,
  • Manca Vrečer.


Zmagovalka tekmovanj v metu za tri točke in prostih metih: Ana Vita Mičunović.

NAJBOLJ BORBENA IGRALKA TABORA: Lara Majerle.


Generalni sponzor

Platinasta sponzorja

Srebrni sponzorji

Zlati sponzorji

Bronasti sponzorji

Partnerji