Išči po strani...

Edo Murić okrepil Anadolu Efes

13.09.2017 / KZS Naslovnica
Avtor: KZS/Jaka Lenart
Ljubljana - Slovenski reprezentant Edo Murić, ki je v prejšnji sezoni branil barve turškega Banvita, tudi v novi sezoni ostaja v Turčiji. 25-letni košarkar bo odslej igral za Anadolu Efes. Murić je že nekaj let član slovenske izbrane vrste.

Edo Murić je svojo športno pot začel pri Parkljih iz Ljubljane. Leta 2010 je prestopil v novomeško Krko, kjer je ostal štiri sezone. S Krko je v sezoni 2010/11 osvojil naslov prvakov v Eurochallengu, štirikrat je z novomeško ekipo osvojil tudi naslov državnih prvakov. Njegova zadnja sezone v dresu Krke je bila tudi njegova najuspešnejša v novomeškem dresu (povprečje 13,4 točke na tekmo). Iz Krke je 202 centimetra visoki košarkar prestopil k srbskemu Partizanu, kjer je igral do leta 2016. V prejšnji sezoni pa je Murić nastopal v dresu Banvita, s katerim je v ligi prvakov zasedel končno drugo mesto.

Murić bo v novi sezoni zaigral za najuspešnejši turški klub Anadolu Efes, ki ima osvojenih 13 naslovov državnih prvakov in 10 naslovov pokalnih zmagovalcev. Klub iz Istanbula je tudi redni udeleženec Evrolige.

Košarkar, ki igra na položaju krila, je od leta 2011 član slovenske izbrane vrste. Leta 2011 je debitiral na evropskem prvenstvu v Litvi, kjer je Slovenija osvojila sedmo mesto. Nastopil je tudi na evropskem prvenstvu v Sloveniji in na svetovnem prvenstvu leta 2014 v Španiji. Na letošnjem prvenstvu je do sedaj igral na vseh sedmih tekmah, povprečno pa odigra 19,8 minut na srečanje, v povprečju pa dosega 4,7 točke na tekmo, 3,6 skokov in eno podajo.

Izjava Eda Murića po prestopu v Anadolu Efes:
"Zelo sem vesel, da sem prestopil v Anadolu Efes. To je velik korak v moji karieri, saj bom prvič nastopil v Evroligi. Na to priložnost sem čakal dolgo časa. Verjamem, da sem pripravljen na novo poglavje v moji karieri. Trenutno sem z mislimi zgolj pri slovenski reprezentanci, po končanem prvenstvu pa bom začel razmišljati o klubski sezoni."


Generalni sponzor

Platinasta sponzorja

Srebrni sponzorji

Zlati sponzorji

Bronasti sponzorji

Partnerji