Išči po strani...

Erazem Lorbek bo začel s pripravami na EuroBasket 2017

18.07.2017 / Tekmovanja KZS Asi/Asinje Člani Reprezentance Naslovnica
Avtor: KZS/Jaka Lenart
Ljubljana - Selektor Igor Kokoškov je sprejel odločitev, da se bo priprav članske reprezentance na evropsko prvenstvo, ki se začnejo jutri, udeležil tudi Erazem Lorbek, ki že dva meseca trenira pod vodstvom Rada Trifunovića. Lorbek je v dresu slovenske reprezentance zaigral na 34 uradnih tekmah, nastopil je na štirih evropskih prvenstvih.

210 centimetrov visoki Erazem Lorbek, je devetnajsti košarkar, ki se bo udeležil priprav slovenske članske reprezentance na prihajajoče evropsko prvenstvo. Košarkar, ki je bil na EuroBasketu leta 2009 izbran v najboljšo peterko prvenstva, se bo reprezentanci pridružil že na jutrišnjem zboru, zvečer pa bo pod taktirko selektorja Kokoškova opravil prvi trening. 33-letni Lorbek je bil do sezone 2013/2014 član španske Barcelone, nato pa zaradi poškodbe izpustili naslednje tri sezone. Del lanskega poletja je Erazem preživel onstran Atlantika, kjer se je preizkusili pri ekipi San Antonio Spurs, v decembru 2016 pa je bil Lorbek nekaj dni soigralec Klemena Prepeliča pri Limogesu.

Slovenska košarkarska reprezentanca jutri začenja s pripravami na EuroBasket 2017. S pripravami bo začelo 17 košarkarjev, Žan Mark Šiško se bo izbrani vrsti priključil po zaključku evropskega prvenstva za košarkarje do 20 let, Goran Dragić pa 1. avgusta. 

Slovence prva pripravljalna tekma čaka 30. julija v Rogaški Slatini proti univerzitetni reprezentanci Rusije. Slovenija bo v pripravljalnem obdobju odigrala devet tekem, štiri pred domačimi gledalci, štiri na tujem (Hrvaška in Izrael), zadnja tekma v Stožicah pa bo zaprtega tipa. 

Igor Kokoškov, selektor slovenske moške članske reprezentance:
"Erazem Lorbek je legenda slovenske košarke. Kot osebo in košarkarja ga zelo cenim. Z njim sodelujemo že dva meseca, zato smo se odločili, da se pridruži reprezentanci in preizkusi svojo pripravljenost. Na Erazma ne polagamo nobenih pritiskov. Naša želja je, da se s pomočjo reprezentančnih priprav vrne na čim višji nivo ter da s svojim znanjem in izkušnjami pomaga preostalim košarkarjem."

Radoslav Nesterović, generalni sekretar Košarkarske zveze Slovenije:
"Erazem je s Košarkarsko zvezo Slovenije sodeloval že v preteklih dveh mesecih. S pomočnikom selektorja Kokoškova Radom Trifunovićem je opravil kar nekaj individualnih treningov. Odločili smo se, da Erazmu ponudimo priložnost, da se priključi reprezentanci v pripravljalnem obdobju, saj je takšnih igralcev kot je on zelo malo. Kljub temu, da Lorbek že nekaj časa nima kluba, gre za izredno kakovostnega igralca, ki si zasluži takšno priložnost. Koliko časa bo ostal na pripravah pa je odvisno od njegove pripravljenosti."

Erazem Lorbek:
"Po daljšem časovnem obdobju se ponovno vračam na reprezentančne priprave. Veselim se ponovnega snidenja s soigralci ter povratka na košarkarski parket. Moja želja je, da se poskušam kar se da dobro pripraviti, dvigniti nivo svoje igre ter si izboriti mesto med dvanajsterico, ki bo ob koncu meseca avgusta odpotovala na evropsko prvenstvo."


Generalni sponzor

Platinasta sponzorja

Srebrni sponzorji

Zlati sponzorji

Bronasti sponzorji

Partnerji