Išči po strani...

Erazem Lorbek ne bo igral na svetovnem prvenstvu

20.08.2014 / Tekmovanja Reprezentance Člani Naslovnica
Avtor: KZS/Anže Blažič
Ljubljana - Nekaj dni pred odhodom na svetovno prvenstvo, kamor junaki potujejo v nedeljo, je postalo jasno, da v Španijo zaradi poškodbe ne bo potoval Erazem Lorbek.

30-letni Ljubljančan, ki že vrsto let igra v dresu Barcelone, ima namreč že dalj časa težave s kolenom, zaradi katerega je izpustil tudi pripravljalni turnir v Kaunasu, po slikanju z magnetno resonanco ter večernem sestanku Erazma Lorbka, njegovega fizioterapevta, zdravniške službe, selektorja in vodstva KZS, pa je postalo jasno, da ne bo mogel igrati na svetovnem prvenstvu. Kakšne bodo njegove nadaljnje zdravstvene aktivnosti še ni znano, je pa situacija resna.

Jure Zdovc, selektor slovenske reprezentance:

"Izkazalo se je to, na kar sem bil nek način pripravljen. Tihoma sem upal, da se to sicer ne bi zgodilo, a realnost je druga. Kljub vsemu moramo gledati naprej, imamo ekipo, s katero smo skupaj od prvega dne in, ki ji maksimalno zaupam. Tem igralcem mora biti zdaj jasno, da nosijo še večjo odgovornost. Erazmu vseeno hvala za vztrajnost, na vsak način je želel biti zraven in srčno upam, da bo prihodnje leto lahko od prvega dne."


Asist. Marko Macura, dr. med.:

"Minulo sredo smo se v Kranjski Gori z Erazmovim fizioterapevtom dogovorili, da ta zaradi težav s kolenom, ki se vlečejo že celo sezono, ne potuje v Litvo, temveč z njim opravi dodatne fizioterapije, v kolikor se stanje v treh dneh ne bo izboljšalo, pa takoj opravi slikanje z magnetno resonanco. V nedeljo smo od njegovega fizioterapevta dobili zagotovilo, da je oteklina uplahnila in, da stopnjujeta treninge. Po vrnitvi reprezentance iz Litve smo dobili informacijo, da koleno kljub temu ni v zadovoljivem stanju, zaradi česar se je zdravniška služba KZS odločila, da opravi slikanje z magnetno resonanco. Ta je pokazala nestabilno okvaro hrustanca in obeh meniskusov in to takšne stopnje, da Erazem ne bo mogel nastopiti na svetovnem prvenstvu. V prihodnjih dneh se bomo dogovorili o načrtu nadaljnjega zdravljenja, saj je od tega odvisna tudi njegova nadaljnja kariera, zelo verjetno pa bo potrebna artroskopska operacija."

Slovenska reprezentanca, v kateri ostaja 13 košarkarjev, je že opravila prvi trening pred začetkom Telemachovega turnirja, na katerem se bodo junaki pomerili proti Iranu, Braziliji in Litvi. Vstopnice se zelo dobro prodajajo, so pa še vedno na voljo na Eventimovi strani (tukaj).


Generalni sponzor

Platinasta sponzorja

Srebrni sponzorji

Zlati sponzorji

Bronasti sponzorji

Partnerji