Išči po strani...

Helios brez četverice izgubil proti Levicam

18.09.2012 / Tekmovanja Liga Nova KBM Naslovnica
Avtor: KZS/KK Helios Domžale
Domžale - Košarkarji Heliosa so odigrali naslednjo v nizu pripravljalnih tekem, tokrat so v goste prišli košarkarji slovaških Levic, ki so bili v Hali komunalnega centra boljši s 70:62.

PRIPRAVLJALNA TEKMA:
HELIOS DOMŽALE : ASTRUM LEVICE
62:70 (19:17, 18:17, 15:13, 10:23)
Strelci za Helios:
Besedić 16 (2x3), Grbac Velikonja, Morina 8, Mahkovic 1, Hodžić 11, Fon 7 (1x3), Rebec 3 (1x3), Močnik 5, Hrovat 2, Stemberger, Drezga 9.

Domžalčani so bili tokrat krepko oslabljeni, saj sta morala Majstorović in Ponjavić zaradi urejanja administrativnih zadev v Beograd, Radulović je zbolel, kapetan Močnik je igral z vročino, Gačeša pa po poškodbi še vedno ni nared.

A kljub temu so domači v prvih treh četrtinah brez večjih težav držali prednost parih točk. Razigran je bil Besedić, ki je v prvih 30 minutah dosegel 14 točk (skupaj 16), pa tudi obramba je delovala zanesljivo. V zadnjih 10 minutah pa je slika na igrišču obrnila. Košarkarji Levic so brez težav prihajali do odprtih metov, ki so jih tudi izkoriščali, končno pa se je začenjala poznati tudi odsotnost visokih igralcev, saj so Slovaki prihajali do številnih skokov v napadu. Zadnjo četrtino so gostje dobili s 13 točkami prednosti in zmaga je tako odšla na Slovaško.

Domžalčani bodo imeli sicer že v petek priložnost, da se Levicam oddolžijo za poraz, saj odhajajo na Slovaško, kjer bodo sodelovali na Astrum Cupu 2012, pomerili pa se bodo z današnjimi nasprotniki, Ostravo in Szekesfehervarjem.

Zmago Sagadin, trener Heliosa: "Slovaki niso naivni, zlasti vsi trije Američani so odlični igralci. V postavi, v kakršni smo igrali danes, se pod košem enostavno nismo mogli upreti košarkarjem Levic. Dobili so nas pod košem, ker smo enostavno igrali brez centrov oz. brez treh visokih igralcev in na teh položajih nismo bili enakovredni."


Generalni sponzor

Platinasta sponzorja

Srebrni sponzorji

Zlati sponzorji

Bronasti sponzorji

Partnerji