Išči po strani...

Liga Nova KBM za obstanek: Podčetrtek visoko ugnal Portorož

21.04.2017 / Tekmovanja KZS Liga Nova KBM Naslovnica
Avtor: KZS/Jaka Lenart
Ljubljana - V petek je bila odigrana tekma 8. kola Lige za obstanek med Portorožem in ekipo Term Olimia Podčetrtkom. Zmage so se veselili košarkarji Podčetrtka. Ostali dve srečanji 8. kola Lige za obstanek bosta na sporedu v soboto.

LIGA NOVA KBM ZA OBSTANEK, 8. KOLO:

Petek, 21. april:
PORTOROŽ : TERME OLIMIA PODČETRTEK 44:102 (16:30, 10:22, 7:26, 11:24)
Radanovič 11, Katonar 10 (5 skokov), Borse 7; Janc 22 (5 skokov in 6 podaj), Buda 17 (8 skokov), Pešič 16 (7 skokov).

STATISTIKA

Ekipa Term Olimia je bila proti Portorožu, ki že nekaj časa nima več možnosti za obstanek, v vlogi favorita in je to dokazala tudi na igrišču. Ob devetih porazih je prišla do devete zmage, varovanci trenerja Andreja Žaklja pa ostajajo v igri za obstanek v Ligi Nova KBM.

Po izenačenem izidu sredi prve četrtine (10:10) so gostje z delnim izidom 9:0 prišli do prve občutnejše prednosti ter jo v nadaljevanju le še povečevali. V prvem polčasu so dosegli še enkrat več točk kot domača zasedba, na koncu pa so Podčetrtčani prišli do trimestnega izkupička in skoraj 60 točk naskoka.

Preostali srečanji osmega kola Lige za obstanek bosta v soboto. V naslednjem kolu, 26. aprila, bo Podčetrtek gostil LTH Castings, Portorož pa je odigral že vsa srečanja v Ligi za obstanek.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Konstantin Subotić, trener Portoroža:
"Čestitke ekipi Podčetrtka za izjemno igro in dominacijo od prve do zadnje minute. Danes nismo bili pravi, vseeno pa smo se borili do konca. Glave enostavno niso bile na mestu, saj smo čakali konec sezone. Slednja za nas ni bila enostavna in veseli me, da smo jo uspešno pripeljali do konca ter ostali povezani kot moštvo, kljub številnim udarcem in težkim trenutkom. To je za vse nas velika moralna zmaga. Sezono smo končali brez sedmih igralcev, ki so bili z nami na začetku oktobra, nato pa so nekateri klub zapustili, drugi pa so se poškodovali. Vsem bi se rad zahvalil za pristop, s katerim so dokazali, da so pravi športniki. Lažje je pokončno stati po zmagah, mi pa smo tudi ob porazih ostali s trdno idejo, da sezono izpeljemo do konca in to nam je tudi uspelo. Portorož ima dovolj kadra, da se v prihodnje bori v drugi ligi. Zavedamo se, da je prihodnost kluba svetla. V preteklem tednu se je kadetski in mladinski ekipi pridružilo šest košarkarjev. Verjamem, da se nam bo v prihodnje priključilo še nekaj mladih upov. V zadnjih sezonah je naša ekipa in LTH Castings ponudil pravo priložnost mladim igralcem, ki so jo nekateri dobro izkoristili kot odskočno desko. Zahvalil bi se kapetanu ekipe, njegovemu namestniku in vsem igralskemu kadru. Izgradili smo dobre medsebojne odnose in verjamem, da bodo nekateri igralci v prihodnjih letih ponovno igrali v 1. SKL. Hvala tudi strokovnemu štabu, mojemu pomočniku Gregi Nachbarju, fizioterapevtoma Adu in Stojanu ter doktorju Cvetičaninu. Portorož se bo pobral in košarka se bo v Portorožu igrala še dolgo časa."

Andrej Žakelj, trener Term Olimia Podčetrtka:
"Čestitke mojim igralcem za reakcijo na dogodke, ki so se dogajali v preteklem tednu. Svoje delo so opravili profesionalno. Ekipi Portoroža želim v prihodnosti veliko sreče."


Lestvica Lige Nova KBM za obstanek:

M

Ekipa

Z/P

Točke

1.

Sixt Primorska

15/3

33

2.

Tajfun

12/5

29

3.

Šenčur Gorenjska gradbena družba

11/6

28

4.

Terme Olimia Podčetrtek

9/9

27

5.

LTH Castings

6/12

24

6.

Portorož

1/19

21


Generalni sponzor

Platinasti sponzor

Srebrni sponzorji

Zlati sponzorji

Bronasti sponzorji

Partnerji