Išči po strani...

Matic Rebec v novi sezoni za ruski Enisey

08.09.2017 / Naslovnica KZS
Avtor: KZS/Jaka Lenart
Ljubljana - Slovenski reprezentant Matic Rebec bo po koncu evropskega prvenstva novo klubsko sezono začel v Rusiji, natančneje pri ruskem prvoligašu Enisey iz Krasnojarska. Rebec je v prejšnji sezoni nastopal za Krko, po lanskih kvalifikacijah za evropsko prvenstvo pa je Rebec letos drugič del članske izbrane vrste.

Matic Rebec je košarkarsko pot začel pri svojem domačem klubu Postojni. Leta 2011 se je preselil v Domžale, kjer je igral za Helios Suns, nato je 22-letni branilec igral še za Rogaško, zadnji dve sezoni pa je organiziral igro novomeške Krke. V prejšnji sezoni je za Krko v državnem prvenstvu odigral 32 tekem. V povprečju je igral 23 minut na tekmo, dosegal pa je povprečno 11 točk, pobral je 3,6 odbitih žog, 5,9 podaj in imel je 1,3 ukradenih žog na srečanje.

Novi klub 180 centimetrov visokega košarkarja je Enisey iz sibirskega Krasnojarska, ki od leta 2007 igra v prvi ruski ligi. V sezoni 2009/10 je ruski klub prvič zaigral v evropskem tekmovanju, in sicer v Eurochallengu. Šest sezon kasneje pa so imeli ruski prvoligaši prvič možnost osvojitve naslova prvakov evropskega pokala, saj so se uvrstili na zaključni turnir najboljše četverice, a so po dveh porazih sezono sklenili na četrtem mestu. Tudi v novi sezoni bodo košarkarji Eniseya nastopali v evropskem pokalu.

Rebec je na letošnjem evropskem prvenstvu v skupinskem delu igral na dveh tekmah, in sicer proti Islandiji in Franciji ter je na parketu prebil nekaj manj kot osem minut na srečanje, v povprečju pa je dosegel 2 točki, dva skoka in eno podajo na tekmo. Z dobrimi predstavami je bil Rebec leta 2016 prvič vpoklican v člansko reprezentanco in zaigral v kvalifikacijah za letošnje evropsko prvenstvo. Igral je na štirih tekmah, v povprečju pa je v 7,3 minutah na tekmo dosegel 1,5 točke, 0,8 skokov in eno podajo.

Izjava Matica Rebca po prestopu v Enisey Krasnojarsk:
"Zelo sem zadovoljen, da sem prvič v svoji karieri dobil priložnost zaigrati v tujini. Enisey Krasnojarsk je odlična ekipa. Poleg igranja v ligi VTB bomo nastopali v ligi prvakov in to je bil tudi glavni razlog za odhod v Rusijo. Gre za pomemben korak v moji karieri in verjamem, da bomo imeli z ekipo iz Krasnojarska dobro in uspešno sezono."


Generalni sponzor

Platinasta sponzorja

Srebrni sponzorji

Zlati sponzorji

Bronasti sponzorji

Partnerji